AŠ Ikona vmgonline

Maltiniai su cukinija ir sūriu




4 asm.

Gaminimo laikas 20 min.

Kepimo laikas 30-35 min.

T-ra 190 °C


Reikia:

  • 250 g LAPINO PUOTA smulkintos triušienos

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsos

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ cukinijos

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • ½ šaukštelio Provanso žolelių mišinio

  • Aliejaus (kepti)

  • Lęšių garnyrui:

  • 200 g smulkiųjų lęšių

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 200 g vyšninių pomidoriukų

  • Aliejaus kepti


Padažui:

  • 50 g medaus

  • 50 g neaštrių garstyčių

  • 50 ml citrinų sulčių

  • 150 ml aliejaus

  • Druskos

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ šaukštelio kario miltelių

  • 5-6 šakelių petražolių arba kalendrų


  1. Susmulkinkite svogūną, cukiniją ir česnaką smulkintuvu.

  2. LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelius susmulkinkite trintuvu arba sumalkite.

  3. Sumaišykite LAPINO PUOTA smulkintą triušieną ir susmulkintus LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelius, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite smulkintas daržoves. Sumaišykite.

  4. Pabaigoje suberkite sūrį ir Provanso žoleles. Išmaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite maltinius. Kepkite juos vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje.

  5. Lęšius užpilkite vandeniu santykiu 1:3 ir virkite 20-25 minutes, kol išvirs. Laikas nuo laiko žvilgtelėkite, ar nereikia daugiau vandens, jei reikia – papildykite.

  6. Garnyrui svogūną smulkiai supjaustykite, trumpai apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Perpjaukite pusiau pomidoriukus ir suberkite į keptuvę. Trumpai apkepkite. Suberkite lęšius, pasūdykite ir pašildykite kartu su pomidoriukais.

  7. Padažui susmulkinkite česnakus ir žalumynus, sumaišykite su likusiais ingredientais.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg