Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Maltiniai daržovių „patale“


Reikia:

  • 300 g maltos kalakutienos

  • 300 g maltos kiaulienos

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių mišinio su česnaku

  • 1 šaukšto smulkintų krapų

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • Aliejaus (kepti)

  • 3–4 morkų

  • 2–3 salierų lapkočių

  • 2–3 šviežių pomidorų

  • 1 nedidelio svogūno

  • 30 g sviesto

  • 3–5 marinuotų agurkėlių


1. Sumaišykite kiaulieną ir kalakutieną, suberkite sūrį ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite, o geriausiai – tiesiog „atmuškite“ į dubens kraštą. Faršą vėsinkite 20–30 min., taip pat puikiai tiks, jei pasigaminsite iš vakaro.

2. Formuokite maltinius ir kepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus.

3. Supjaustykite agurkėlius, morkas, salierus, pomidorus ir svogūną.

4. Į keptuvę su trupučiu aliejaus dėkite svogūnus ir juos apkepkite. Tada suberkite pupeles, permaišykite ir trumpai pakepkite. Po to sudėkite agurkėlius, morkas, salierus ir pomidorus.

5. Viską permaišykite, pasūdykite, sudėkite sviestą, uždenkite ir troškinkite 15–20 min. Patiekite su maltiniais.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg