top of page

Maistas instagrame: japonė siuvinėja picas ir saldainius



Japonų menininkės, instagrame žinomos Ipnot vardu, pagamintos picos, sriubos ar saldėsio neparagausi, tačiau žiūrėdamas gali pradėti jausti alkį ir nenumaldomą norą griebti bei suvalgyti tai, ką matai. Ipnot – kilpinio siuvinėjimo virtuozė, kuri vilnos siūlų ir siuvinėjimo adatos pagalba „priverda“ ir „prikepa“ tokių dalykų, kurie akimirksniu apgauna žiūrinčiojo jusles.

Hiperrealizmo krypčiai atstovaujanti menininkė taip gerai parenka siūlų atspalvius ir taip sumaniai, tik japonams būdinga maniera, suteikia siuviniams apimtį, kad iš siūlų sukurtą miniatiūrą sunku atskirti nuo tikrovės dalykų.

Norėdama sukurti dar didesnę realybės iliuziją ir pridėti interaktyvumo prieskonį, Inpont nevengia savo kūrinius paįvairinti rekvizitais, pavyzdžiui, kinų lazdelėmis, kečupo pakuotėmis ir pan. Regis, makaronas tuoj ims ir nusprūs nuo lazdelės. Tokie triukai priverčia aikčioti menininkės gerbėjus.



Mėgstamiausia menininkės siuvinėjimo technika tai siuvinėjimas prancūziškais dygsniais, kai prieš kiekvieną dygsnį siūlas kelis kartus apvyniojamas aplink adatą. „Tai mano mėgstamiausias dygsnis, sako menininkė. Adata man kaip teptukas. Vienas dygsnis tai vienas potėpis.“

Menininkė kuria ne tik maisto miniatiūras. Visus menus galite pamatyti jos instagramo profilyje, bet kol kas dar pasimėgaukite skonio iliuzija:



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page