AŠ Ikona vmgonline

Mažoji virtuvės enciklopedija. Kas tie 200 metų skaičiuojantys Požarskio maltiniai? (+receptas)


Pasakų apie tai, kaip imperatorius atvažiavo į kitą miestą specialiai pavalgyti veršienos maltinių, o veršienos nebuvo ir virėjui teko suktis iš padėties, nepasakosime. Vis tiek virėjui nepasisekė ir maltiniai pavadinti ne jo vardu, o viešbučio savininko... Gyvenimas. O dar – tegul neišgąsdina jūsų šiek tiek daugiau darbo nei įprasta. Juk patiekalo istorija, skaičiuojanti per 200 metų, šį tą byloja!


Valerijos Stonytės nuotr.

6 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 24 val.

Kepimas 25 min.


Reikia:

  • 300 g vištienos filė

  • 300 g vištienos kulšelių be kaulo

  • 100 g sviesto

  • 2 vid. dydžio svogūnų

  • 2 batono riekelės be plutelės

  • 150 ml pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • Džiūvėsėlių (apvolioti)

  • Aliejaus ir sviesto mišinio (kepti)

  1. 80 g sviesto įdėkite į šaldiklį. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos 20 g sviesto, kol taps auksinės spalvos. Mėsą sukapokite peiliu, kepintus svogūnus – taip pat, arba sumalkite mėsmale.

  2. Batoną užmerkite piene, išmaišykite kartu su mėsa ir svogūnais. Pasūdykite. Išimkite sviestą iš šaldiklio ir sutarkuokite. Greitai išmaišykite faršą ir dėkite jį nakčiai į šaldytuvą.

  3. Suformuokite maltinius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejaus bei sviesto mišinyje. Baikite kepti orkaitėje – apie 20 min. iki 170 °C.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg