Mėsos duona skandinaviškai
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Mėsos duona skandinaviškai



6-8 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 10–12 riekelių šaltai rūkytos šoninės

  • 2 riekelių baltos duonos be plutelės

  • 1 stiklinės pieno

  • 1 didelio svogūno

  • 500 g maltos kiaulienos

  • 500 g maltos jautienos

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto jūros druskos

  • 1 kupino šaukštelio grūstų juodųjų pipirų

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ant kepimo popieriaus sudėliokite „groteles“ iš šoninės riekelių.

2. Užmerkite duoną piene, lengvai nuspauskite.

3. Svogūną susmulkinkite, sutarkuokite arba sutrinkite trintuvu.

4. Dubenyje sumaišykite mėsą, lengvai nuspaustą duoną, smulkintą svogūną ir kiaušinį. Viską gerai sumaišykite. Pasūdykite ir suberkite pipirus. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite ant šoninės, suformuokite pailgą „kepaliuką“.

5. Kepkite 50 min. Išimkite ir patiekite su danišku ruduoju padažu.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg