top of page

Londone: pusryčių dribsnių žudikai

2014 m. rytų Londone, Brick Lane gatvėje, šalia skurdaus Shoreditch rajono, broliai dvyniai Keery atidarė kavinę ir pavadino ją „Cereal Killer Café“.

VMG_-0455

Paprasta idėja, atnešusi pelną ir populiarumą tarp turistų (Dainiaus Ščiukos nuotr.)


Šie hipsteriai sako, kad atidaryti tokią kavinę juos paskatino… pagirios! Mat kartą, susidūrę su sunkiomis pagiriomis, jie užsinorėjo pusryčių dribsnių, tik nueiti į kavinę ir jų užsisakyti pietų metu, kai paprastai nubundama po gero vakarėlio, nebuvo taip paprasta.

Taip gimė idėja, kuriai dar reikėjo surinkti finansavimą. Akivaizdu, kad broliams pavyko – dviejų aukštų kavinė įsikūrė buvusioje videoprekių parduotuvėje.

VMG_-0453

Gausybė dribsnių rūšių (Dainiaus Ščiukos nuotr.)


Kuo ji išskirtinė? Interjerą įkvėpė 9-asis dešimtmetis, čia skamba 10-ojo dešimtmečio muzika. Dribsnius galėsite išsirinkti iš daugiau nei 120 rūšių, pieno parduodama 30 rūšių ir jūsų dar laukia 20 rūšių pabarstukų papuošimams.

Tiesa, už mažą porciją dribsnių sumokėsite apie 3 svarus (3, 80 Eur), už didelę – daugiau nei 4 svarus (daugiau nei 5 Eur). Atrodo, kad nemažai? Taip atrodo ne jums vieniems. Praėjus vos keliems mėnesiams nuo kavinės atidarymo prie jos surengtas protestas – ją įkūrę hipsteriais vadinami broliai kaltinami gentrifikacija, t. y. procesas, kai ekonomiškai ir kultūriškai kapitalizuoti žmonės užima vietas, kuriose gyveno sau galintys leisti mažiau žmonės.

VMG_-0449

Interjeras primena miegamąjį (Dainiaus Ščiukos nuotr.)


Taigi, nors dėl nemažų kainų kavinė ir nėra tokia populiari tarp vietinių, bet ji mėgaujasi turistų dėmesiu. Įdomu tai, kad užsukus čia nebūtina valgyti – tarp daugybės sausų pusryčių pakuočių galite pasijausti kaip spalvingame muziejuje. „Cereal Killer Café“ adresas: 139 Brick Ln, London E1 6SB, Didžioji Britanija


Naujausi įrašai

bottom of page