top of page

Lietuvoje pasirodė nauja „Iittala X Issey Miyake“ kolekcija

Du laikui nepavaldaus dizaino vedliai iš skirtingų pasaulio pusių susivienijo tam, kad Jūsų namus paverstų dar jaukesniais. Tiek suomiai „Iittala“, tiek japonai „Issey Miyake“ visuomet akcentavo harmonijos svarbą savo darbuose, tad, atradę vienas kitą, jie sukūrė tai, kas geriausiai atspindi šias dvi tik iš pirmo žvilgsnio skirtingas kultūras. Po ketverių metų bendro darbo yra pristatoma unikalių, aukštos kokybės keramikos, stiklo ir namų tekstilės gaminių kolekcija „Iittala X Issey Miyake“.

Kertinis „Iittala X Issey Miyake“ kolekcijos tikslas – įpūsti harmonijos ir magijos į kasdienį gyvenimą, kurio ritmas skatina mus skubėti, nesigręžioti atgal ir pamiršti savo poreikius. Naujoji kolekcija kuria tokius namus, kuriuose galima ilsėtis bei rutiną paversti švente, kurią lydi iš spalvingomis ir subtiliomis formomis papildyto interjero detalių dvelkianti romi nuotaika.


Iittala_IXI_Pause_for_harmony_2016_inspiration_RGB_horisontal

Suvesti bendrų vertybių

Vos užmezgę ryšius suomių dizaino „Iittala“ kompanija ir pasaulyje pripažinti naujausias mados tendencijas diktuojantys drabužių gamintojai iš Japonijos „Issey Miyake“ netruko suprasti, kad šiai sąjungai yra lemta sukurti bendrą produktų liniją.

„Šios dvi kompanijos visada buvo ištikimos savo filosofijai, dizainui ir kūrybiškam mąstymui. Jos taip pat vertina tradiciją, funkcionalumą, meistriškumą ir nuolatinį tobulėjimą ieškant ir pritaikant naujoves“, – teigia „Iittala“ dizaino vadovas Harri Koskinen.


Iittala_IXI_Pause_for_harmony_2016_inspiration_9_horisontal_JPG

Paprastumas ir minimalizmas yra du svarbiausi suomių ir japonų dizaino kalbos elementai, kurie geba nepriekaištingai vienas kitą papildyti. Čia susipynė tradicijų tąsa ir inovacijų paieška, kurios kartu atvedė šias dvi kultūras prie naujos estetikos, lengvai pastebimos visoje kolekcijoje. Kuriant naująjį dizainą taip pat buvo siekiama apsaugoti gamtą ir išreikšti jai pagarbą.

„Tekstilės gaminiai buvo kuriami naudojant ne tik naujausias technologijas. Daug dėmesio skyrėme rankų darbui bei neįprastiems sprendimams. Pavyzdžiui, penkiakampio forma nėra kasdieniška mūsų buityje. Tikimės, kad ji sukurs išskirtines akimirkas“, – pasakojo „Issey Miyake“ dizaino studijos vadovas Midori Kitamura.

Pavasarį šaukianti kolekcija


Iittala_IXI_Pause_for_harmony_2016_inspiration_RGB_horisontal8_JPG

Bendrą „Iittala“ ir „Issye Miyake“ kolekciją sudaro trisdešimt bundančio pavasario ir sprogstančių gėlių žiedų atspalvių įkvėptų gaminių. Apgalvotai pasirinktos medžiagos ir penkiakampio formos keraminiai ir stiklo dirbiniai šioje kolekcijoje – tai savotiškas lytėjimo žaidimas, skatinantis pajausti, kaip skirtingai gali būti pateikiamos jau daug kartų matytos dizaino detalės.

Tekstilės gaminiai yra sukurti remiantis originalia Issey Miyake medžiagos lenkimo ir plisavimo technika, kuri kompanijos leidžiamose drabužių linijose yra naudojama nuo aštuntojo dešimtmečio pabaigos. Tam, kad gaminiai išlaikytų savo formą, buvo pasirinktos geriausios ir didelės priežiūros nereikalaujančios medžiagos.


Iittala_IXI_Pause_for_harmony_2016_inspiration_RGB_horisontal7_JPG

„Iittala X Issye Miyake“ kolekcijoje yra vengiama plokščių formų. Jos yra paverčiamos iš tvirtos tekstilės pagamintomis 3D figūromis, sukeliančiomis nuostabą ir mažyčius tik tai akimirkai priklausančius stebuklus. Anot kūrėjų, netgi paprastas raktų numetimas ant spintelės grįžus namo gali būti išskirtinas, raktus padėjus ant iš pastelinės spalvos medžiagos išlankstyto gėlės žiedo. Tokia gali būti ir akimirka, kai uždegsite liepsną aptakios formos žvakidėje.

„Iittala“ ir „Issye Miyake“ – aukštos kokybės standartų vedliai

Suomių dizaino kompanija „Iittala“, kadaise pradėjusi savo veiklą nuo stiklo gamyklos įkūrimo, šiandien yra žinoma kaip eilės išskirtinų namų interjerui skirtų elementų gamintoja. „Iittala“ dizainas išsiskiria ilgaamžiškumu, kokybe, estetika ir funkcionalumu, įkvepiančiu savaip pažvelgti į namų dekoravimo užduotį. Skandinavišką dizainą populiarinanti kompanija garsėja savo gebėjimu paprastiems namams suteikti klasikos prieskonį. Tuo pasižymi pripažinimo visame pasaulyje sulaukusios kolekcijos: 1936 m. Alvar Aalto išleista vazų kolekcija, 1952 m. Kaj Franck „Teema“ valgomojo reikmenys ir nuo 1972 m. nuolatos pildoma Oiva Toikka stiklinių rankų darbo paukščių kolekcija.


I_X_I_group3_1_JPG

Issey Miyake – tai garsus japonų drabužių dizaineris, kuris, 1970 m. sukūręs savo prekės ženklą „Issey Miyake“, kompanijai suteikė stiprų vertybinį pagrindą, kuriuo yra sekama ir šiandieninėje jos veikloje. I. Miyake visada svajojo sukurti tokius drabužius, kuriuos žmonės galėtų nešioti visiškai nevaržomi ir, nepaisant to, ar šie rūbai būtų džinsai, ar paprasti marškinėliai, jie suteiktų džiaugsmo ir būtų madingi. „Issey Miyake“ laikosi savų tradicijų, tačiau ieško naujų galimybių ir pabrėžia, kad kompanijos vizija – žengti koja kojon su žmonija ir patenkinti jos norus bei poreikius. Dėl tokio požiūrio į madą „Issey Miyake“ nuo 1973 m. savo sukurtas drabužių kolekcijas pristato Paryžiaus mados savaitėje.


issey-miyake-designer-series-page-2

Naujos kolekcijos prekes galite įsigyti ginalasinterjeras.lt

Naujausi įrašai

bottom of page