Lietiniai blynai su jautiena ir baklažanais
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Lietiniai blynai su jautiena ir baklažanais



8 vnt.

Gaminimas 25 min.

Reikia:

Tešlai:

  • žiupsnelio druskos

  • žiupsnelio cukraus

  • 3 šaukštų aliejaus

  • 6 šaukštų miltų

  • ½ l pieno

  • 2 kiaušinių

Įdarui:

  • 1 skiltelės česnako

  • 8 pievagrybių

  • 6 šaukštų aliejaus

  • druskos, pipirų

  • 250 g jautienos faršo

  • ½ baklažano

  • saujos gražgarsčių

  • 2 šaukštų pomidorų pastos

  • 100 g fermentinio sūrio

  • 1 aitriosios paprikos

  • ½ ropinio svogūno

1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa. 2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius. 3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite faršą, česnaką ir maišydami kepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. 4. Kitoje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite baklažano kubelius ir smulkintus pievagrybius. 5. Apkepintus baklažanus suberkite į keptuvę su faršu, supilkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir pakepinkite minutę.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg