AŠ Ikona vmgonline

Lieknėti valgant tiek pat – galima. Čiupk brokolį kaip senovės romėnas

Jeigu brokoliai Jums vis dar naujiena, kurią laikote už savo virtuvės durų, turėtumėte suklusti: brokoliai Italijoje buvo valgomi jau VI a. prieš Kristų. Ir tai ne dėl to, kad italai dar nebuvo atradę picos. Brokoliai jau nuo seno garsėjo savo naudingosiomis ir liekninančiosiomis savybėmis!

  1. Brokolis priklauso kryžmintų daržovių šeimai, kuriai taip pat priklauso žiediniai kopūstai, lapiniai kopūstai, kopūstai, briuseliniai kopūstai. Šios kopūstų rūšys mokslininkus įkvėpė dar didesniems eksperimentams – „broccoflower“ (žalias žiedinis kopūstas su brokolio skoniu), „broccolini“ (brokolio ir kininio lapinio kopūsto darinys).

  2. Dažniausiai pasaulyje sutinkama brokolis yra „calabrese“ brokolis, kuris taip pavadintas pagal jo kilmės vietą – Kalabrijos regioną Italijoje.

  3. Brokolis yra didelis vitamino C šaltinis. Viena stiklinė pjaustyto brokolio vitamino C kiekiu prilygsta vienam apelsinui. Ši stiklinė suteiks jūsų organizmui pageidaujamą dienos vitamino C normą.

  1. Brokoliuose taip pat yra gausu vitamino A, kuris padeda kovoti su vėžinėmis ląstelėmis, palaiko gerą regėjimą, atitolina glaukomą ir kitas degeneracines akių ligas, šalina šlapimo takuose susidariusius akmenis, yra naudingas kaulams ir dantims.

  2. Galima teigti, kad brokolis turėjo ypatingą reikšmę ir Džeimso Bondo filmų ekranizacijoms. Pusiau italas-amerikietis Albertas R. Brokolis buvo tas, kuris sumanė į kino ekranus perkelti Iano Flemingo parašytas noveles.

  3. Vidutinis amerikietis per savo gyvenimą suvalgo 1,8 kg brokolių.

  4. Ne laiku nuimtas brokolių derlius gali sukrauti geltonus žiedus. Pražysti ir taip apkarsti gali jau nuskintas brokolis, todėl jis turi būti laikomas šaltoje temperatūroje.

5 brokolių paruošimo būdus galite pamatyti VIDEO


  1. Rinkitės tamsiai žalių viršūnių brokolius su šviesiai žaliais stiebais. Venkite brokolių su baltais, storais ir kietais stiebais. Geltoni brokolio žiedai reiškia, kad jis yra pasenęs.

  2. Brokolį laikykite nenuplautą ventiliuojamame plastikiniame maišelyje ir suvartokite per penkias dienas.

  3. Jeigu ketinate numesti svorio, brokoliai turėtų būti viena pagrindinių jūsų valgiaraščio daržovių. Juose gausu skaidulų, kurios gerina virškinimą ir padeda jaustis sočiam. Vienoje brokolių stiklinėje yra vos 31 kalorija!

  4. Vienas efektyviausių būdų pasisavinti brokolio turimas naudingąsias savybes yra valgyti jį žalią. Kitu būdu brokolius galite apdoroti garuose arba orkaitėje. Brokolius galima naudoti sriubose ir salotose. Gaminti iš jų pestą.

  5. Brokolio stiebai taip pat yra valgomi. Nepamirškite nuskusti storos odelės ir nupjauti išsišakojimų. Supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Visus geriausius VMG receptus su brokoliais rasite ČIA.

#faktai #receptai #patarimai #brokolis #kaipapdoroti #informacija #Istorija #kaippjaustyti

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg