top of page

Legendinis pyragas „Draugystė“


pyragas Draugystė
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • 160 g VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • 130 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 kiaušinių

  • 330 g miltų + miltų pabarstyti

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Įdarui:

  • 350 g varškės

  • 20 g miltų

  • 30 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 kiaušinio

  • 100 g džemo

  • 1 kiaušinio (patepti)

1. Minkštą VILNIUS margariną „Kepiniams“ suplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, įmuškite kiaušinius, o po to suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Viską labai greitai suminkykite. Svarbu ilgai neminkyti, nes tešlą „užsitrauks“.

2. Varškės įdarui sumaišykite varškę, miltus, cukrų ir kiaušinį.

3. Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite vienodo dydžio gabalais. Vieną sudėkite į formą arba į skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apkeps.

4. Išimkite, patepkite džemu, sudėkite varškės įdarą, o ant viršaus – likusią iškočiotą tešlos dalį. Tešlos paviršių patepkite kiaušinio plakiniu, šakute padarykite raštus ir šaukite į orkaitę.

5. Kepkite, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos.

Naujausi įrašai

bottom of page