top of page

Ledų tortas „Aliaska“ – desertas su „vau!“ efektu


Tortas Aliaska, ledų tortas, ledų desertas, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


8–10 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 24 val.


Reikia:

  • 700 g braškinių ledų

  • 700 g šokoladinių ledų

  • 700 g vanilinių ledų

  • 100 g morenginių sausainių

  • 4 baltymų

  • 200 g cukraus

  • 1 šaukštelio natūralios maltos vanilės

  • Uogų, gėlių (papuošti)

  1. Paruoškite 24 cm skersmens formą, išklokite ją maistine plėvele. Pramaišiui dėkite į formą po šaukštą įvairių ledų, kaskart gerai prispausdami.

  2. Galiausiai ant ledų dėkite morenginius sausainius, taip formuodami pagrindą. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldiklį mažiausiai parai.

  3. Baltymus išplakite su cukrumi ir vanile iki standžių putų. Sudėkite baltymus į konditerinį maišelį. Išimkite ledus, apverskite juos į lėkštę, nuimkite plėvelę.

  4. Užspauskite baltymų kremo ant torto, visiškai jį padengdami. Kulinariniu degikliu apdeginkite kremo paviršių iš visų pusių.

  5. Patiekite iš karto arba dėkite į šaldiklį. Kai tieksite, puoškite uogomis ir valgomomis gėlėmis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page