top of page

Laura Vagonė: žinau geresnį būdą išlikti lieknai nei dietos

Vedybų planuotoja Laura Vagonė išduoda, kaip, dievindama makaronus, kartais neatsisako greitojo maisto, bet vis tiek yra liekna it smilga. Sužinokite, kaip garsiai moteriai pavyksta rasti balansą tarp sveikos mitybos taisyklių ir malonumų.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Įdomiausia vieta, kurioje valgei? Esu aplankiusi tikrai neblogų restoranų Paryžiuje ir visame pasaulyje, bet patys skaniausi pietūs buvo šią vasarą. Grybus Juodkrantės miške susirinkome patys, vėliau šalia kemperio, kuriame ir buvome apsistoję, skutome bulves. Tai buvo skaniausi mano pietūs gyvenime. Viena iš įspūdingesnių vakarienių – Paryžiaus restorane („Kong“ – red. past.), kuriame buvo filmuotas „Seksas ir miestas“. Tačiau mes to nežinojome, visai netyčia pavyko gauti netgi tą staliuką, prie kurio ir buvo filmuotos scenos. Pro restorano langus matosi „Louis Vuitton“ pagrindinis pastatas-dirbtuvės. Ten maistas iš tikrųjų buvo labai skanus, tačiau pietūs Juodkrantėje man yra 10 kartų svarbesni.

Su kuo norėtum pavalgyti? Čia galioja ta pati taisyklė, kaip ir vietai. Neturiu guru. Skaniausi pietūs man yra su žmogumi, kuris man rūpi ir tuo momentu yra įdomus. Iš garsių žmonių su daug kuo norėčiau – su daug kuo randu bendrą kalbą. Būtų įdomu papietauti ar vyno išgerti su Virginia Woolf – ji labai gražiai rašo. Dar – su Ernestu Hemingway.

Mano atostogų patiekalas yra… Vaisiai. Turbūt pasifloros. Vynas ir kokteiliai (juokiasi)! Mėgstamiausias kokteilis yra „Porn Star Martini“.

Koks maistas ar patiekalas iškyla prieš akis pagalvojus apie darbą? Praeitą sezoną patiekalas, labiausiai susijęs su mano darbu, buvo „Statoil“ dešrainiai. Esu visus juos, kaip ir likusį asortimentą, išragavusi. O šiaip, ar darbo diena, ar savaitgalis, man privalo prasidėti nuo pusryčių. Jų nesuvalgiusi neinu iš namų.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Naktį kažkas pažadina ir siūlo rinktis kokį tik širdis geidžia desertą. Ko paprašytum? Mėgstu panakotą. Skaniausia, kokią tik valgiau, buvo „Naručio“ viešbutyje. Ant dugno jie deda pakepintų migdolų. Tokios skanios niekur kitur neteko ragauti. Italijoje vienas iš mano mėgstamiausių desertų yra šerbetas, kuris yra skirtas „refreshmentui“. Tad toks pusiau desertas. Skystas, geriamas per šiaudelį, į jį įeina šiek tiek alkoholio.

Keistos dietos. Ar teko kada laikytis? Gyvenime nesilaikiau jokios dietos. Esu tiesiog neįgali jų laikytis – neturiu valios. Verčiau bėgioju, tinklinį žaidžiu, „surfinu“, užsiimu joga. Labai norėčiau išbandyti „acro“ jogą, kuri praktikuojama dviese.

Kokie būtų Lauros Vagonės sveikatos patarimai rudeniui? Stebuklų neįvyks, jei organizmo neruoši. Aš sportuoju ir bėgioju periodiškai. Dar vartoju maisto papildus. Yra žmonių, kurie maudosi jūroje net ir dabar. Sportas ir maudymasis yra organizmo grūdinimas. Reikia stiprinti imunitetą.


arb

Ko griebtis peršalus? Citrinos, ženšenio… Bet aš citrinos nemėgstu. Žolelių arbatas naudoju kaip vaistą ir jų turiu visąlaik. Turiu liepžiedžių, kuriuos geriu, kai peršąlu. Jei jaučiu, kad „kimba“ peršalimas, bet nėra temperatūros, tai „varau“ pabėgioti – pati užsikeliu organizme temperatūrą. Tai sveika! Stengiuosi padoriai valgyti – daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų, bet kartais būna, kad „sugriešiju“. Kitą dieną po vakarėlių mėgstu „bomžpakį“ suvalgyti (juokiasi).

Dievini makaronus. Kokie ir kaip paruošti yra patys skaniausi? Makaronus valgyti galėčiau kasdien. Mėgstu spagečius, dažnai užsisakinėju makaronus su „carbonara“ padažu arba su krevetėmis. „Thai“ makaroniukai yra iš viso!.. Apskritai mano mėgstamos virtuvės yra iš Rytų. Jeigu galvoju, „kur nuėjus skaniai pavalgyti?“, tai iškyla „Briusly“, „Rise“ ir kinų restoranai.

Kuo greitai pavaišintum svečius? Turiu labai paprastą patiekalą, kurio sugebu nesugadinti (šypsosi), nes šeimininkė iš manęs nekokia. Tai yra spagečiai su pakepintu svogūnu, česnaku, faršu, sumaišytu su pomidorais be odelės, ir daug sūrio. Ir vyno šalia. Visi laimingi ir pavalgę. Valio (juokiasi)!

Naujausi įrašai

bottom of page