top of page

Laidos „Kulinarinis detektyvas“ dalyvis papasakojo apie simpatijas pelniusius restoranus

Laidos „Kulinarinis detektyvas“ dalyvis, pardavimų projektų vadovas Benas Šemeta suktis virtuvėje kiekvieną dieną laiko neturi, tačiau kartais, pagautas įkvėpimo ir stipriai panorėjęs kokio nors patiekalo, kaip pats sako, čiumpa puodus. Benas pasakojo ne tik apie mėgstamiausius produktus, jo simpatijas pelniusius restoranus, bet ir šeimos Velykų tradicijas. Juk ši didžiausia pavasario šventė jau čia pat!

Kokių produktų kasdien privalo būti tavo šaldytuve?

Varškės, graikiško arba islandiško jogurto ir kiaušinių – tai viskas, ko reikia kasdien po sporto. Specialiai produktus perku tik tada, kai gaminu kažkokį patiekalą ir stengiuosi viską sunaudoti per vieną kartą. Kitas svarbus produktas mano šaldytuve yra salsa padažas. Kadangi mėgstu meksikietišką virtuvę ir jos užkandžius, šis padažas su kukurūzų traškučiais būna lengvas užkandis-išsigelbėjimas, kai grįžti alkanas ir laukia bent 30 minučių maisto ruoša.

Valerijos Stonytės nuotr.


Jei reikėtų įvardinti mėgstamiausią patiekalą, ką išskirtum?

Labai mėgstu plovą ir visus panašius patiekalus. Indiškas birijanis su daug spalvų pridedančiomis išraiškingomis daržovėmis ir jogurtiniu padažu yra kažkas tokio, apie ką svajoju jau kelias savaites. Taip pat viskas turi būti pagardinta aštriais prieskoniais ar aitriaisiais pipirais.

O ar yra tokių produktų ar patiekalų, kurių nemėgsti ir nevalgai?

Tikrai retai valgau žuvį, kuri turi daug kaulų, todėl galbūt galėčiau sakyti, kad kartais nemėgstu valgyti žuvies ne dėl jos skonio, bet dėl pačio kruopštaus valgymo proceso. Na, ir aišku vaikystės darželio firminis patiekalas – pieniška daržovių sriuba su pieno plutele. Manau, kad daugeliui mano kartos jaunuolių šis delikatesas įstrigo giliai į atmintį (juokiasi).

Valerijos Stonytės nuotr.


Kokie restoranai yra pelnę tavo simpatijas? Galbūt yra vietų, į kurias eini dėl konkretaus patiekalo?

Restoranus renkuosi pagal jų pobūdį ir tikrai turiu mėgstamus patiekalus skirtingose vietose. Tuno „steikas“ ir mano mėgstamiausias desertas tiramisas – tik „Saint Germain“ restorane. Tiramiso apatinė šaldyta dalis yra nuostabus dalykas, kurio laukiu net jei ir esu jau visai pilnutėlis. Meksikietiška virtuvė – „Sofa De Pancho“. Tiek pagrindinis jų restoranas, tiek dienos pietus tiekiantis restoranėlis „Quadrum“ verslo centre yra puikus pasirinkimas bet kada. Labai rekomenduoju jų kepamą duoną su kukurūzais. Glotniai drėgna ir labai skani, būtent tai, ko reikia ragaujant meksikietišką sriubą.

Tikrai didelės liaupsės keliauja į pajūrį. Palangoje įsikūręs restoranėlis „A-petit“ yra praėjusią vasarą atrastas lobis. Pradedant nuo midijų su šafrano padažu ir baigiant gardžiaisiais burgeriais. Na, ir tikrai nepraleisiu progos parekomenduoti mano gimtajame mieste atsidariusio naujojo gastropubo „Aš būsiu čia“. Šioje vietoje susilieja labai skanus maistas ir nuostabi muzika. Būtinai apsilankykite važiuodami pro Ukmergę!

Valerijos Stonytės nuotr.


Velykos jau ant nosies! Kaip jas švenčiate savo šeimoje?

Švenčiame labai tradiciškai. Kiek įmanoma daugiau giminių susirenka pas vieną močiutę, kur galime paskanauti mamos, tetų, močiutės gardžių patiekalų. Daužome margučius, valgome mamos keptą netikrą zuikį ir stirnos kulšį, kuri gal jau šiek tiek pabodusi, bet visada asocijuojasi su šv. Velykomis. Kadangi esame muzikali giminė, neapsieiname be šv. Velykų giesmės „Aleliuja“. Reikėtų jums paklausyti ir pamatyti tą vaizdą, kai visi už stalo atsistoja ir pradeda kiek su ironija ją giedoti. Būna tikrai linksma!

Ar pats prisidedi prie šventinio stalo ruošos? Gal esi atsakingas už dailius margučius ar turi kokį nors savo firminį patiekalą?

Pats margučių nedažau, perleidžiu šiuos darbus savo sesei Kotrynai, kuri kartu su močiute maišo tradicinį svogūnų lukštų metodą su įvairiomis žolelėmis. Prie šventinio stalo dažniausiai prisidedu tik pagalbiniais darbais, nes mano mėgstami patiekalai nelabai atitinka mūsų šventinį asortimentą, todėl kaip visada pasitikiu mamos ir kitų giminaičių sugebėjimais.

Valerijos Stonytės nuotr.


Su VMGonline.lt skaitytojais Benas sutiko pasidalinti mėgstamo deserto variacija, kurią galima paruošti ir Velykoms.

Beno panakotos receptas

„Reikės graikiško jogurto, pieno, vanilinio cukraus, želatinos ir šviežių arba trintų uogų, mėtos lapelių. Pirmiausia sumaišykite graikišką jogurtą su pienu, vaniliniu cukrumi ir želatina. Supilkite šią masę į indą, iš kurio planuojate valgyti (geriausiai permatomą, bus estetiškai gražesnis vaizdas, o tai, bent jau man, pagardina kiekvieną patiekalą). Kai masė sustings, padenkite viršutinį sluoksnį šviežiomis ar trintomis uogomis pagal skonį. Na ir pabaigai pridėkite spalvų kontrasto su mėtos lapeliu. Skanaus deserto ir gražių šv. Velykų!“

Svečiuose pas Beną Alfas paruošė varškės apkepą su obuoliais ir bruknėmis. Receptą galite rasti ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page