top of page

Labai latviška alaus darykla, arba čia apsilankę sužinosite, kaip šį gėrimą verda kaimynai

Jei galite keliauti tik dėl to, kad paragautumėte dar neišbandyto vietinio alaus, ALUS DARBNĪCA LABIETIS yra būtent ta vieta, į kurią Rygoje turėtumėte užsukti pirmiausiai. Buvusio didžiausio alaus fabriko ir šampaninės teritorijoje įsikūrusi nedidelė alaus darykla kartu su pubu nėra įprasta alaus vieta.

Valerijos Stonytės nuotr.


Latvijos kraftinio alaus pionieriai leidžia rinktis ne tik iš dvylikos pilstomo alaus rūšių, bet ir pamatyti, kaip už stiklo sienos verda ir gimsta pats latviškiausias produktas. Tai reiškia, kad alus iki jūsų stiklinės keliauja vos 30 metrų!

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Dar įdomiau tai, kad Labietis alus ruošiamas pagal senesnį nei dviejų šimtų metų receptą, kuriam yra naudojamos natūralios žolelės. Atsisėskite prie baro, pasirinkite alų su juokingiausiai skambančiu latvišku pavadinimu, užsisakykite ruginių čipsų ir pasiruoškite kalboms apie alų. Yra ką aptarti, juk čia jo verdama daugiau nei 40 rūšių!


Knygą „99 Places of Taste in the Baltics“ galite įsigyti ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page