top of page

La-ši-ša. Ką su ja daryti?


Prekybos centrai dažnai mus lepina nuolaidomis lašišinėms žuvims. Ir ne ką dažniau, stovėdami prie tos žuvies, pagalvojame: „Na, gerai, išpjausiu filė, o ką toliau darysiu?“ Išmesti uodegą? Išmesti galvą? Visai ne!



Kaip išdoroti lašišą ir ką su ja daryti, patars virtuvės šefė Honorata Lyndo.


1. Nusausinkite žuvį popieriniu rankšluosčiu. Pradėdami nuo žiaunų, nupjaukite galvą. Filė pjaukite laikydami peilį lygiagrečiai stuburo.



2. Stuburą nupjaukite taip pat laikydami peilį lygiagrečiai paviršiaus.



3. Dvi filė, stuburas ir galva.


4. Būtinai pašalinkite žiaunas ir akis.


6. Vienos pusės kaulus galima nupjauti visus iš karto.


7. Formuojamas filė gabalas. Papilvė bus sumalta.


8. Nupjaukite uodeginę dalį, nuimkite odą.


9. Formuojamas lygus filė gabalas.


10. Ašakas galima išimti pincetu.


11. Galva, stuburas ir uodega naudojama sriuboms, sultiniams, užpiltinėms. Žuvieną nuo kaulų galima nuimti ir sumalti kartu su žalia žuviena.


HONORATOS LYNDO PATARIMAI:


  • Stenkitės pirkti visą šviežią žuvį, o ne supjaustytą gabalais.

  • Geriau pirkti visą žuvį, o ne išdorotą. Jei nenorite doroti žuvies, geriau nusipirkite neišdorotą ir paprašykite pardavėjo, kad išdorotų, o jei prekybos centras tokios paslaugos nesiūlo – tuomet pasinaudokite mūsų patarimais.

  • Jeigu perkate žuvį, supjaustytą gabalais, rinkitės tvarkingai ir lygiai supjaustytus gabaliukus, o ne plėšytus.

  • Įsitikinkite, kad gabalai neapdžiūvę, nepatižę, oda natūraliai drėgna.

  • Minkštimas turi būti tvirtas, neplėšytas tarp raumenų.

  • Gabalai turi atrodyti šviežiai supjaustyti.



JUMS TURĖTŲ PATIKTI:


Sėkmės ir skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page