Lašiša su brokoliais ir geltonųjų pomidorų padažu

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Lašiša su brokoliais ir geltonųjų pomidorų padažu


    Reikės:

    • 400 g lašišos filė

    • 1 nedidelio brokolio


    Padažui:

    • 4–5 geltonųjų pomidorų

    • šlakelio aliejaus

    • 1 žaliosios citrinos

    • 1 šaukštelio rudojo cukraus

    • kelių šakelių šviežių kalendrų

    • 1 šaukštelio baltojo vyno acto

    • druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų


    1. Nulupkite lašišos odelę, supjaustykite į kelias stambias dalis ir dėkite į garų puodą. Galite apibarstyti druska ir pipirais. Virkite 10–15 min., kol mėsa kepsnelių viduje bus švelniai rožinė.

    2. Brokolį išskirstykite smulkesniais žiedynais ir 1 min. įdėkite į verdantį vandenį. Tuomet greitai ištraukite, perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.

    3. Paruoškite padažą: pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apibarstykite cukrumi, druska ir pipirais.

    4. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir įspauskite sultis, įpilkite šaukštelį baltojo vyno acto, suberkite kapotas kalendras ir apie 10 min. troškinkite ant mažos kaitros. Jeigu norite, padažą galite sutrinti maisto smulkintuvu. Valgykite šiltą arba atvėsintą.

    5. Lašišą patiekite su brokoliais ir pomidorų padažu.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg