Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Lašiša su agurkų salotomis


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

3-4 asm.

Gaminimas 1 val.


Reikia:

  • 800 g lašišos filė su oda

  • 2–3 citrinų

  • Didelio ryšelio krapų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 kg agurkų

  • 1 raudonojo svogūno

  • 1 šaukšto druskos

  • 60 ml obuolių acto arba 40 ml spiritinio (nekeiskite vyno actu – tai ne tas skonis)

  • 1 šaukšto šviesiojo sirupo

  • Ryšelio krapų

1. Lašišą sudėkite oda į apačią ant grotelių virš skardos arba į specialų garinimo indą. Apdėkite citrinų skiltelėmis bei krapais. Įsmeikite kepimo termometrą ir šaukite į iki 100 °C įkaitintą orkaitę.

2. Kepkite, kol vidinė lašišos temperatūra pasieks 60–63 °C. Pasūdykite.

3. Patiekite su agurkų salotomis: supjaustykite agurkus riekelėmis, o svogūną – pusžiedžiais. Pasūdykite, supilkite actą ir sirupą. Jei neturite sirupo – galite įberti kupiną šaukštą cukraus.

4. Krapų ryšelis privalo būti didelis. Jį supjaustykite ir suberkite ant agurkų. Viską permaišykite ir palikite pastovėti 30–40 min.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg