Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Lašiša su agurkų salotomis


Lašiša su agurkų salotomis, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

3-4 asm.

Gaminimas 1 val.


Reikia:

  • 800 g lašišos filė su oda

  • 2–3 citrinų

  • Didelio ryšelio krapų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 kg agurkų

  • 1 raudonojo svogūno

  • 1 šaukšto druskos

  • 60 ml obuolių acto arba 40 ml spiritinio (nekeiskite vyno actu – tai ne tas skonis)

  • 1 šaukšto šviesiojo sirupo

  • Ryšelio krapų

1. Lašišą sudėkite oda į apačią ant grotelių virš skardos arba į specialų garinimo indą. Apdėkite citrinų skiltelėmis bei krapais. Įsmeikite kepimo termometrą ir šaukite į iki 100 °C įkaitintą orkaitę.

2. Kepkite, kol vidinė lašišos temperatūra pasieks 60–63 °C. Pasūdykite.

3. Patiekite su agurkų salotomis: supjaustykite agurkus riekelėmis, o svogūną – pusžiedžiais. Pasūdykite, supilkite actą ir sirupą. Jei neturite sirupo – galite įberti kupiną šaukštą cukraus.

4. Krapų ryšelis privalo būti didelis. Jį supjaustykite ir suberkite ant agurkų. Viską permaišykite ir palikite pastovėti 30–40 min.