Lęšių, žirnelių ir špinatų sriuba

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Lęšių, žirnelių ir špinatų sriuba


    Kerniaus Pauliukonio nuotr.

    6 asm.

    Gaminimas 35 min.


    Reikia:

    • 150 g raudonųjų lęšių

    • ½ svogūno

    • 1 skiltelė česnako

    • 1 šaukšto aliejaus

    • 2–3 bulvių

    • 1,5 l vandens (arba sultinio)

    • 50 g špinatų lapų

    • 150 g šaldytų žirnelių (kai yra, imkite žirnelių ankštis)

    • jūros druskos

    1. Svogūną ir česnakų skiltelę smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną ir česnakus.

    2. Įpilkite vandens, užvirinkite, suberkite lęšius. Virkite 10 minučių.

    3. Bulves įpjaukite ir sulaužykite, įsmeigę į jas peilį. Suberkite jas į sriubą. Virkite, kol suminkštės. Sudėkite špinatus ir žirnelius, užvirinkite. Paskaninkite druska.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg