top of page

Ką valgyti laiką taupantiems darboholikams? Pataria Robertas Kalinkinas

Dažniausiai prie kompiuterio pusryčiaujantis ir pietaujantis dizaineris Robertas Kalinkinas neslepia: mitybos specialistai, sužinoję apie jo valgymo įpročius, imtų grūmoti pirštu. Tačiau pamatę, kiek jis vargsta dėl savo papūgos skrandžio, atleistų visas nuodėmes. Be to, dizaineris tapo tikru greitų patiekalų ekspertu, o receptais noriai dalijasi.

Su kokia pasaulio garsenybe norėtum papietauti? Kur ją nusivestum ir kuo pavaišintum? Žinau, kad su Lady Gaga tikrai nenorėčiau, nes mačiau jos naują filmą ir žinau – ji prastai gamina. Nors sako, kad gerai. Tikriausiai, kad norėčiau pavalgyti su fotografu Davidu LaChapelle. Jis yra Andy Warholo mokinys, todėl būtų įdomu su juo pasikalbėti apie popartą. Jis labai spalvinga asmenybė, savo darbuose naudoja daug kičo, bet kitokio nei įprasta. Sprendžiant iš to, ką jis daro, manau, mes valgytume kažką ryškiai geltono su kažkuo ryškiai raudonu (juokiasi). Pavyzdžiui, bananinį pyragą su vyšnių užpilu.


Avietinis tortas su vaisiais

Per atostogas renkuosi… Vienareikšmiškai – vaisius ir jūrų gėrybes.

Kokioje įdomiausioje vietoje teko valgyti? Mėgstu nardyti, todėl po vandeniu esu netyčia prarijęs planktoną.


vištienos blauzdelės azijeitiška nata

Darbo diena asocijuojasi su… Cezario salotomis ir „carbonara“ makaronais. Jie man atrodo labai business.

Be kokių patiekalų neįsivaizduoji savo savaitgalio? Būtinai turi būti blynai, vasarą – lauko kepiniai, pvz., sparneliai ar kažkas panašaus. Mano žmona mėgsta sūdytą lašišą. Aš nevalgau jos sūdytos, bet mėgstu valgyti pirktinę. Tik apsimetu, kad ji tokia pati (šypsosi).

Kokio deserto neatsisakytum net naktį? Niekada neatsisakyčiau šokoladinio braunio – sunkaus ir šlapio.


Midijos su dešrelėmis

Kokio patiekalo ar ingrediento nekenti? Labiausiai nemėgstu žuvies kvapo virtuvėj, todėl sakyčiau, kad lašišos, žuvų išdarinėjimai, žuvienės ir panašiai man virtuvėje yra no go. Nuo pat vaikystės. Tačiau siaubingai mėgstu midijas. Man jos yra šlykščios, bet tuo pačiu metu ir labai patinka. Kai jas valgau, negalvoju apie tai, ką valgau. Bet kai jas tiesiog šiaip pamatau, manęs nevilioja, nors visuomet atrodo labai fotogeniškos, gražios ir pasiruošusios būti suvalgytos.

Ruduo lipa ant kulnų. Ligos paskui. Ar turi kokį receptą, kaip staiga pasveikti? Tiesiog reikia nesirgti – nėra laiko. Jei susergi, reikia staigiai pasveikti. Šią savaitę vieną dieną sirgau namie. Tai buvo retas atvejis, nes pasiėmiau laisvą savaitgalį ir jis man labai padėjo. Atsigavau per dvi dienas. Tiesiog tingėjau. Stebuklų nebūna – reikia gerti daug skysčių. Labai mėgstu medų, bet ne fanatiškai. Nepradedu jo ryti ar šaukštelį medaus išmaišyti su vandeniu per pilnatį, per mergelės nekaltumo dieną. Suvalgau šaukštelį ar pusę, ir tiek.


Screen Shot 2017-10-05 at 12.27.29

Kuo pavaišintum netikėtai užgriuvusius svečius? Pomidorų sriuba, nes labai ją mėgstu. Sudeginu visus produktus, sumalu ir išeina labai skani sriuba (šypsosi). Jei laiko visai nebūtų, tuomet gaminčiau makaronus.

Ar užkandžiauji? Visada valgau prie kompo. Riešutus, labai mėgstu čipsus, bet daug negalima. Mano vaikas dabar juos labai pamėgo, tai kartu atsidarome pakelį čipsų. Jei žiūrim filmą, tuomet – popkornų.

O kuo maitini savo papūgą Tuką? Irgi riešutais. Dar – vaisiais, įvairiomis daržovėmis. Tik negalvokite, kad tai labai paprasta. Padėjai obuolį ir sulesa. Maistą papūgai reikia ruošti – labai daug pjaustyti, nuplauti… Kartais galvoju, kad dėl Tuko skrandžio stengiuosi labiau nei dėl savojo.

Naujausi įrašai

bottom of page