Kvepia rudeniu: kitoks obuolių pyragas
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Kvepia rudeniu: kitoks obuolių pyragas

Jei užsimerktumėte ir pagalvotumėte apie rudenį, nosis greičiausiai iškart prisimintų ką tik iš orkaitės ištrauktą, kvepiantį ir karštą močiutės obuolių pyragą. O gal mamos? Juk išties šis pyragas lietuvių šeimose kepamas metai iš metų, ir visai ne be reikalo: klasika yra klasika, ir ji įtinka visiems. Pasitikdami rudenį šįkart siūlome kitokio obuolių pyrago variaciją iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, kurios slapti prieskoniai – riešutai ir šlakelis konjako.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Kitoks obuolių pyragas

(8-10 asm.)

Jums reikės:

  • Tešlai:

  • 300 g miltų

  • 200 g šalto sviesto

  • 50 ml labai šalto vandens

  • 1 kiaušinio (aptepti)

  • 2 šaukštų miltelinio cukraus (patiekti)

  • Įdarui:

  • 4–5 obuolių

  • 50 g sviesto

  • 100 g cukraus

  • šlakelio konjako

  • 40 g kakavos

  • 100 g kepintų riešutų (migdolų, lazdynų)

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  1. Sviestą sukapokite su miltais ir druska iki smulkių trupinių. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie pusvalandį.

  2. Tuo metu nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius.

  3. Sudėkite juos į keptuvę su sviestu, cukrumi, konjaku ir troškinkite apie 10 min.

  4. Įmaišykite kakavą, riešutus ir kukurūzų krakmolą. Atvėsinkite.

  5. Išimkite tešlą, padalinkite į 2 nelygias dalis ir iškočiokite.

  6. 22 cm skersmens kepimo formą išklokite didesniu tešlos gabalu ir sudėkite įdarą.

  7. Antruoju lakštu galite užkloti visą įdarą arba išpjaustyti norimus ornamentus.

  8. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

  9. Iškepusį pyragą gausiai apibarstykite milteliniu cukrumi.  

#obuoliųderlius #obuoliųpyragas #kulinarinėknyga #amerikietiškaspyragas #playcookkiss #kąveiktisuobuoliais #VMGknyga

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg