Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Apelsinais kvepiantis rytas: apelsininiai vafliai su varškės įdaru


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.



4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.


Reikia:

  • 1 stiklinė apelsinų sulčių

  • 200 g cukraus

  • Žiupsnelis druskos

  • 70 g sviesto

  • 1 kiaušinis

  • 160 g miltų

Varškės įdarui:

  • 350 g varškės kepiniams

  • 250 ml grietinėlės

  • 1 šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės

  • 1 šaukštas cukraus miltelių

  • Vaisių ir mėtų lapelių papuošti


  1. Paruoškite stiklines, ant kurių dėsite vaflius. Stiklines apverskite.

  2. Užvirinkite apelsinų sultis su cukrumi ir druska. Nukaiskite, įdėkite sviesto ir maišykite, kol sviestas ištirps. Kai masė truputį pravės, įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir suberkite miltus. Tešla turi būti skystoka.

  3. Įkaitinkite vaflinę, nustatykite 3 kepimo temperatūrą. Dėkite šaukštu tešlą ant vaflinės kepimo paviršiaus, uždenkite dangčiu ir laukite, kol raudonas šviesos signalas virs mėlynu. Labai greitai nuimkite vaflį nuo keptuvės ir iš karto uždėkite ant apverstos stiklinės. Suformuokite rankomis krepšelį.

  4. Kartokite, kol iškepsite visus vaflius.

  5. Kremui suplakite visus produktus kartu. Pripildykite vaflius kremo, papuoškite pagal pageidavimą.



Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg