top of page

Kvapnaus uogų pyrago be kiaušinių su laurų lapais receptas

Uogų pilni pyragai yra puikus sprendimas norintiesiems gaivaus ir saldžiarūgščio, drėgno, bet miltinio patiekalo pasimėgavimui.

Kvapnaus uogų pyrago receptas yra vertas būti išbandytas nedelsiant. Ypatingo aromato suteikia netikėtas ingredientas – lauro lapelis.

pyragas su uogomis, Alfo Ivanausko receptas

Uogų pyrago tešlai reikia:

  • 1,5 stiklinės miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 90 g sviesto

  • 3 kupinų šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų sėklų

  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 500 g braškių

  • 300 g rabarbarų

  • 100 g medlievų

  • 4 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 3 laurų lapų

  • Mėgstamų smulkintų riešutų (pvz.: migdolų, lazdynų)

  • DANSUKKER cukraus miltelių (patiekti)

  1. Visus tešlai skirtus ingredientus kartu su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ sutrinkite virtuviniame smulkintuve iki vientisos masės.

  2. Išimkite tešlą ir ją paminkykite.

  3. Braškes supjaustykite maždaug į 6 dalis (per daug nesusmulkinkite, kad jaustųsi jų gabaliukai). Supjaustykite rabarbarus. Ir į kepimo formą dėkite braškes, rabarbarus, medlievas, apibarstykite DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“.

  4. Tarp uogų įmeskite laurų lapus. Pyrago viršų apibarstykite riešutų gabaliukais.

  5. Ant uogų dėkite tešlą plėšydami ją mažais gabaliukais.

  6. Kepkite pyragą orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 25 min.

  7. Iškepusį pyragą apibarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.


Alfo Ivanausko receptai

ALFO PATARIMAI:

· Pyragui galite naudoti įvairias Jūsų mėgstamas uogas.

· Jei norite, kad įdaras būtų tirštesnis, uogas apvoliokite kukurūzų arba bulvių krakmole.

· Galite į uogas įtarkuoti citrinos žievelės, ji duos papildomo skonio.

· Laurų lapai dedami dėl papildomo poskonio, juos galite keisti ir džiovintais žaliųjų citrinų lapais.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page