top of page

Vaikų šventės: kur jas švęsti?

Vasara – ne tik vestuvių, bet ir krikštynų sezonas. Vieni jas organizuoja patys, kiti ieškosi pagalbininkų, kad ši šeimos šventė taptų ypatinga ir įsimintina. Maratonui prasidedant, VMGonline.lt pasidomėjo, kur Vilniuje populiaru švęsti ne tik krikštynas, bet ir kitas vaikų šventes.

2-oji salė. Svetainės-baro „Veranda“ nuotr.


Vaikų erdvė. Svetainės-baro „Veranda“ nuotr.


„Veranda“ (Kęstučio g. 39)

Šventė: šeimos šventės.

Svečių kiekis: iki 25 svečių (su vaikais).

Meniu: šventėms siūlo specialų meniu (užkandžiai, pagrindinis patiekalas, desertas). Yra specialus meniu vaikams.

Kaina: šventinio meniu kaina asmeniui – nuo 30 Eur.

Taip pat: lauke – mini parkas vaikams, kur yra čiuožykla, sūpynės, virvių takai, lynas, viduje – vaikų žaidimų kambarys. Šventei aplinką papuošia.

„Cosmos Place“ desertų asortimente – tortai, keksiukai ir kiti saldumynai. Audriaus Solomino nuotr.


Kamuoliukų baseinas. „Cosmos Place“. Raimondos Vyšnios nuotr.


Vaikų laisvalaikio ir edukacijos centras „Cosmos Place“ (Lakūnų g. 24)

Šventė: visos vaikų šventės specialiuose nameliuose (nuotraukoje), kitos erdvės.

Svečių kiekis: viename namelyje telpa iki 15 vaikų.

Meniu: tortai ir kiti skanėstai (keksiukai, eklerai, morengai, cake pops, macarons ir pan.).

Kaina: darbo dienomis 12 vietų namelis – 100 Eur, 15 vietų – 130 Eur, savaitgaliais ir švenčių dienomis 12 vietų namelis – 120 Eur, 15 – 150 Eur.

Taip pat: be šventinių namelių žaidimo erdvėje yra teleportacijos tunelis, baltas kamuoliukų baseinas, interaktyvusis kambarys, šviesų siena, garsų siena, skambančios virvės, veidrodžių karalystė, minkštasis kambarėlis, laipiojimo siena; turi gimtadienio programas.

„Vaflių namai“. Akvilės Razauskienės nuotr.


„Vaflių namai“. Akvilės Razauskienės nuotr.


„Vaflių namai“. Akvilės Razauskienės nuotr.


„Vaflių namai“ (Verkių 29, Šeimos aikštė 3)

Šventė: įvairios vaikų šventės.

Svečių kiekis: viduje darbo dieną – iki 40, savaitgaliais viduje – iki 20, šiltuoju metu terasoje – iki 30 svečių.

Meniu: specialaus šventinio valgiaraščio nėra, įprastai adaptuojamas kavinės meniu. Esant pageidavimui ir suderinus iš anksto gali būti paruošiami ir kitokie patiekalai.

Kaina: vidutiniškai kaina svyruoja 30–40 Eur asmeniui (įskaičiuoti šaltieji, karštieji patiekalai, alkoholiniai bei nealkoholiniai gėrimai). Prie pagrindinės kainos pridedamas aptarnavimo mokestis (10 proc.), kuris skaičiuojamas nuo galutinės sumos.

Taip pat: papildomai gali pasiūlyti animatorius.

„Casa La Familia“ nuotr.


„Casa La Familia“ (Rūdninkų g. 18)

Šventė: labiausiai tinka gimtadieniui.

Svečių kiekis: iki 30.

Meniu: šalti užkandžiai (tėvams – užtepėlės, humusas su ekologiška namine duona, sūriais užkepti pievagrybiai, vaikams – vieno kąsnio sumuštinukai, šviežios daržovės, vaisių vėrinukai, pyragėliai ir pan.), picos, naminis limonadas ir rankų darbo ledai. Pagal pageidavimą (be pieno, cukraus) gali iškepti tortą. Vaikų numylėtiniai – pica „Margherita“ ir ledai (miško uogų su uogų gabalėliais, vaniliniai ir karameliniai). Tėvų favoritinis skonis – „tahini“ su rožėmis.

Kaina: nuo 8 Eur suaugusiam, vaikui – nuo 5 Eur. Priklauso nuo poreikių ir savaitės dienos.

Taip pat: papildomai gali pasiūlyti animatorius, esant galimybei – picų kepimo dirbtuves mažiesiems. Yra atskira salė su žaidimų pilimi-čiuožykla.

„Namai“. Monikos Getės nuotr.


Vegetariškas šeimos restoranėlis „Namai“ (Subačiaus g. 6)

Šventė: labiausiai tinka krikštynoms.

Svečių kiekis: iki 25.

Meniu: visi restorano a la carte veganiški ir vegetariški patiekalai – užkandžiai, salotos, pagrindiniai patiekalai (falafeliai, žaliasis karis, ryžių makaronų wok, keptas panyras su špinatais), desertai (įprasti, veganiški ar žaliavalgiški), gėrimai (lėtaeige sulčiaspaude spaustos sultys, kombuča, žalieji, vaisių, pieno kokteiliai, ekologiška kava, „chai masala“ arbata, ir pan.). „Tėvai mėgsta visą mūsų patiekalų meniu, kombučos gėrimą. Vaikai dažnai renkasi ryžių makaronus arba „ežiukus“, mūsų rankų darbo virtinukus. Taip pat kokteilius.“

Kaina: apie 10–12 Eur asmeniui. Derinama individualiai.

Taip pat: erdvę šventei papuošia.

„Rainbow“ pramogų parko nuotr.


„Rainbow“ pramogų parko nuotr.


Pramogų parkas „Rainbow“(Priegliaus g. 1, 2aukštas)

Šventė: visos vaikų šventės.

Svečių kiekis: iki 50 tėvų ir vaikų.

Meniu: maistu rūpinasi „Spoon to the Moon“. Užkandžių, be kurių neapsieinama vaikų šventėse, pavyzdžiai: nedideli mėsainiai, sumuštinių keksas, laiveliai su vištienos maltinukais, „smetoniški“ vafliai, keksiukų „ledai“, rankų darbo guminukai, vaisių vėrinukai, vynuogių „kirmėlytės“, smetoniškas medaus tortas.

Kaina: maisto kainos priklauso nuo šventės dalyvių skaičiaus. „Su partneriais „Spoon to the Moon“ esame sutarę, kad jie užsakymą pristatys, jei jis sieks bent 150 Eur. Tuomet pristatomam maistui jie taiko specialų transportavimo / serviravimo tarifą“, – pasakojo parko „Rainbow“ atstovė.

Taip pat: „Spoon to the Moon“ gali pasirūpinti stalo atributais, indais, taurėmis, staltiesėmis, o pramogų parkas siūlo renginių vedančiųjų paslaugas: „Ilgametė renginių organizavimo patirtis parodė, kad renginių vedantysis šeimos ir draugų šventėje reikalingas tuomet, kai švenčiama nedideliame žaidimų kambaryje ar kai nėra vaikams skirtų atrakcijų. Mūsų parkas išsiskiria labai tikslingai subalansuota veikla visai šeimai.“

„Picnic bistro“ nuotr.


„Picnic bistro“ nuotr.


„Picnic bistro“ (M. K. Čiurlionio g. 98)

Šventė: visos vaikų šventės.

Svečių kiekis: viduje – iki 50, lauke – apie 80.

Meniu: atskiras meniu didesnėms šventėms – keletas užkandžių rinkinių, vieno kąsnio sumuštiniai, vaisių asorti, smulkiai pjaustytos firminės picos. Pagrindiniam patiekalui kavinė siūlo rinktis iš vištienos arba lašišos kepsnio, barbekiu šonkauliukų arba salotų. Vaikams dažniausiai užsako picas (gali ruošti iš speltos miltų), bulvytes, šviežių vaisių asorti.

Kaina: vidutiniškai 20 Eur asmeniui (be alkoholinių gėrimų). Priklauso nuo to, ar norima nuomotis visą kavinę, ar tik dalį (šiuo metu už tai papildomai mokėti nereikia).

Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.


„Valgomasis“ (J. Basanavičiaus g. 44)

Šventė: šeimos šventės.

Svečių kiekis: viduje – 20, terasoje prie vieno ilgo stalo – 25, prie atskirų – 28, prie apvalių – 32 (apvalūs stalai su kėdėmis kainuoja papildomai).

Meniu: labai įvairus, derinamas asmeniškai.

Kaina: prasideda nuo 20 Eur asmeniui, bet bendra maisto užsakymo suma – ne mažesnė negu 300 Eur.

Taip pat: visais extra dalykais rūpinasi svečiai.

Šventėte vaikų šventes vienoje šių vietų? Komentaruose pasidalykite savo įspūdžiais! Sąrašą papildytumėte? Laukiame rekomendacijų!

Naujausi įrašai

bottom of page