Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Ką gaminti su kokosų pienu? 3 šefų receptai

Kai išgirstame žodį „kokosas“, prieš akis iškyla egzotiškas peizažas su palmėmis, tad ir patiekalai, kuriems naudojamas šio vaisiaus minkštimas ar pienas, tarsi savaime įgauna egzotikos prieskonį. Be to, ar žinojote, kad kokosų pienas, nors ir kaloringas, pasižymi didele nauda organizmui? Stiprina imuninę sistemą ir yra laikomas vienu iš sveikiausių maisto produktų pasaulyje. Bet kokiems gi patiekalams jį naudoti? Lietuvos šefai dalijasi gardžiomis idėjomis.

Kokosas
Pixabay.com nuotr.

  1. Datta Ram, restorano „Blue Lotus“ vyr. virėjas

Vištiena „Kaeng Kiew“ (1 asmeniui)

Gaminimo trukmė: ~5–7 min. Aštrumas priklauso nuo žaliojo kario pastos.

  • 170 g vištienos krūtinėlės

  • 30 ml žaliojo kario („green curry“) pastos

  • 90 ml kokosų pieno

  • 70 ml vandens

  • 4 vnt. citrinų lapų

  • 20 g cukraus

  • 2 g druskos

  • 1 šaukšto tailandietiško žuvies padažo („fish sauce“)

  • saulėgrąžų aliejus (kepti)

  • 10 lapelių baziliko

  • 5 g bambuko ūglių

  • 5 g baklažano

Patiekimas: patiekite vištieną su ryžiais.