top of page

Kultinis skanėstas – biskvitiniai pyragaičiai „Bulvytės“


puragaičiai buvytės, saldūs patiekalai, receptai, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

10–12 vnt.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

Biskvitui:

  • 3 kiaušinių

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 60 g miltų

  • 20 g tamsios nesaldintos kakavos

  • 20 g ištirpinto sviesto


Kremui:

  • 150 g minkšto sviesto

  • 100 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 100 g ištirpinto juodojo šokolado

  • 20 g brendžio arba romo

  • Stiprios kavos (pagal poreikį)

Glajui:

  • 50 g juodojo šokolado

  • 20 g sviesto

  • 20 g DANSUKKER šviesiojo sirupo


  1. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi iki tirštos kreminės masės. Persijokite miltus su kakava ir suberkite į plakinį. Labai atsargiai išmaišykite mentele. Plona srovele palei indo kraštą supilkite sviestą. Atsargiai išmaišykite. Tešlą išlyginkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite 15–20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį lakštą atvėsinkite, nuimkite popierių ir padžiovinkite.

  2. Kremui suplakite minkštą sviestą su DANSUKKER cukraus milteliais iki purios baltos masės. Pamažu supilkite tirpintą juodąjį šokoladą, alkoholinį gėrimą ir išplakite.

  3. Sutrupinkite biskvitą, sumaišykite trupinius su kremu. Jei masė per tiršta, įpilkite truputį kavos. Formuokite apvalius pyragaičius ir puoškite šokolado glajumi.

  4. Glajui ištirpinkite šokoladą su sviestu ir supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą. Išmaišykite. Dėkite į konditerinę tūtelę ir spauskite įvairius raštus.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page