Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Kulinarinio kino gerbėjams: filmai, kuriuos verta pažiūrėti


kino bilietas
Pixabay.com nuotr.

Vienas svarbiausių kino festivalių Europoje (po Kanų ir Venecijos) Berlyno kino festivalis kasmet pristato kulinarinių filmų programą. Šiemet 12 kartą parengtoje kulinarinio kino rinktinėje – 9 naujausi dokumentiniai filmai ir vienas vaidybinis, nagrinėjantys ryšius tarp maisto, kultūros ir politikos. VMGonline.lt pasakoja apie vasarį pristatytas juostas plačiau.


„Chef Flynn“ (rež. Cameronas Yatesas, 2018)

Kulinarinio kino programą atidarė amerikiečių režisieriaus dokumentinis filmas apie Flynną McGarry, 1998-aisiais gimusį jauną ir be galo talentingą šefą. Būdamas 10-ties namų svetainę pavertė pop-up restoranu, kurį pavadino „Eureka“. Šis filmas – intymus kylančio kulinarijos genijaus portretas.


„The Quest of Alain Ducasse“ (orig. „La quête d’Alain Ducasse“, rež. Gillesas de Maistre, 2017)

Kulinarijos vizionierius Alainas Ducasse yra pasakęs: „Kuriame prisiminimus, kurie išlieka.“ Tam, kad juos sukurtų, jis daug keliaudavo, ragaudavo ir tyrinėdavo. Filme, kuriame filmuotis šefas buvo įkalbinėjamas metus, įamžinti beveik 2 metus trukę kulinarijos legendos vizitai visame pasaulyje – nuo Rio de Žaneiro iki Kioto.


„Our Blood Is Wine“ (rež. Emily Railsbackas, 2017)