Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Kulinarinės 2017 m. prognozės: šlovinsime raugintus kopūstus ir filipiniečius

Pirmoji Naujųjų metų savaitė leidžia ne tik dalyti pažadus, bet ir plačiai prognozuoti tai, kas metų pabaigoje gali būti visai pamiršta. Tai daro ir gastronominiai portalai, į kurių akiratį pateko beveik 80 produktų, kuriems prognozuojamas pripažinimas. Visas spėliones į vieną vietą patupdęs gastronominis portalas Eater.com pastebi, kad daržovės, patiekalai iš maisto atliekų ir filipiniečių virtuvė tikrai turi dideles galimybės būti sėkmingais. Na, o visų kitų spėlionių pagrįstumą parodys laikas ir mes, patys valgytojai, nusprendę, ar viską norime gardinti aktyvintąja anglimi, dažyti purpurine spalva ir barstyti maistinių mielių dribsniais.

Apie 2017 m. maisto ir gėrimų tendencijas buvo kalbėta ir per „Žinių radiją“ transliuojamoje laidoje „Skonio iššūkis“. Laidos įrašą galite rasti ČIA.

  1. Adaptogenai – įvairios žolelės, grybai ir šaknys, prisitaikantys prie organizmo poreikių ir kovojantys su stresu („Bon Appetit“)

  2. Afrikos virtuvė („National Restaurant Association“)

  3. Alternatyvūs begliuteniai makaronai („Whole Foods“)

  4. Itališkas didžestyvas – žolelių likeris „Amaro“ („Bon Appetit“)

  5. Artizaninės mėsinės („Bloomberg“, „National Restaurant Association“)

  6. Autentiškos etninės virtuvės („National Restaurant Association“)

  7. Jautiena („James BEard Foundation“)

  8. Krūtininė („GrunHub“)

  9. Kruopų, daržovių ir sėklų patiekalai Buddha bowls („Pinterest“)


A photo posted by // LAUREN ARGONNE // (@laurenargonne) on Jan 3, 2017 at 3:16am PST


  1. Žiediniai kopūstai („Bon App“, „James Beard Foundation“)

  1. Šeimą suburiančios vakarienės („Food Network“)

  1. Dribsniai („Bloomberg“)