Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Krimsk ir nesikrimsk! 10 sveikų užkandžių padėklas

Ant nosies savaitgalis, šeimos šventė ar bet kokia kita proga, kai sunku išsiversti be užkandžių? Suruoškite spalvotą, turtingą įvairių sveikų užkandžių padėklą!



Portalo www.sveikataipalankus.lt įkūrėja, maisto technologė, dviejų vaikų mama Raminta Bogušienė pataria, kada, kiek ir kokius užkandžius geriausia duoti vaikams ir rinktis patiems. 


1. Daržovės su baltymų turtingais produktais. Tiesiog ant padėklo sudėkite šviežias daržoves: šiaudeliais supjaustytus agurkus, mažas morkytes arba dideles morkas, traškių salotų lapus, mažus pomidoriukus, pailgąsias paprikas (ypač raudonas), žalius žirnelius (jei šaldyti, atšildykite pakišę po šaltu vandeniu). Tiekite daržoves kartu su sėklomis (kepintos moliūgo ar saulėgrąžų), riešutais, sūriu, ankštiniais, virta mėsyte ar virtu kiaušiniu.




2. Daržovių ir sūrio vėrinukai. Itališkai skanus užkandis – morazelos, pomidoriukų ir baziliko vėrinukai. Tokius vėrinukus galima leisti ir patiems vaikams (ar svečiams) suverti padedant ant padėkliuko pagaliukus, o ingredientus atskiruose indeliuose. Tinka gabaliukais pjaustytas kietasis sūris, mozarela, fermentinis sūris, gali būti ir sūrio lazdelės.


3. Vaisių salotos ar vėrinuka