Gal pavalgom: du patiekalai su krevetėmis pagal Alfą ir Agnę
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Gal pavalgom: du patiekalai su krevetėmis pagal Alfą ir Agnę

Jomis galima gardinti sriubas, salotas, troškinius, pasitelkti užkandžiams ar valgyti vienas  – krevetės turi savybę suteikti įvairiems patiekalams išskirtinumo. Šįkart šių jūros gėrybių gerbėjams siūlome dar kelias idėjas iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos.

Agnės keptos krevetės dar kartą patvirtins mūsų mintį apie krevečių universalumą. Jas galėsite valgyti vienas arba pasitelkti kaip pagardą. „Toks patiekalas – šaunus būdas jūsų vakarienę kilstelėti į aukštesnį lygį. Tarkime, patiektumėte krevečių prie trintos moliūgų sriubos, ir jūsų vakarienė taptų prabangi,“ – mintimis dalijasi Agnė.

Alfo receptą turėtų išbandyti visi, kurie dievina tartarus. Jis patikina – tartarai nebūtinai turi būti ruošiami iš mėsos ar lašišos!  Savo žodžių pagrįstumą Alfas įrodo pasiūlydamas nepamirštamą ir gaivų skonį iš krevečių, avokadų ir mangų.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Luko Griciaus nuotr.


Krevečių kapotinis su avokadais ir mangais pagal Alfą

2 asm.

Reikia:

  • 200 g lukštentų virtų krevečių

  • 1 avokado

  • 1 mango

  • aitriosios paprikos (pagal skonį)

  • 50 g šviežių braškių

  • 1 žaliosios citrinos

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Krevetes supjaustykite smulkiais gabalėliais.

  2. Nulupkite mangą bei avokadą ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

  3. Smulkiai sukapokite aitriąją papriką.

  4. Sumaišykite paruoštus ingredientus, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir pipirų.

  5. Patiekite papuošę pjaustytomis braškėmis.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Luko Griciaus nuotr.


Keptos krevetės su citrina pagal Agnę

2 asm.

Reikia:

  • 300 g lukštentų virtų tigrinių krevečių

  • 5 skiltelių česnako

  • 50 g sviesto

  • 50 g alyvuogių aliejaus

  • žiupsnelio druskos

  • maltų juodųjų pipirų

  • 1 citrinos

  • saujos čiobrelių

  • kelių šakelių šalavijų

  • kelių šakelių petražolių

  • čiabatos ar kitos šviesios duonos (skrudinti)

  1. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šaukštą aliejaus. Delnu sutraiškykite neišlukštentą česnaką, sumeskite į aliejų, pakepkite minutę. Tada įmeskite žalumynus. Jiems pradėjus skleisti kvapą – supilkite likusį aliejų. Jam kiek įkaitus, sudėkite krevetes. Apkepkite krevetes 2 minutes lengvai pamaišydami, sudėkite sviestą. Kai jis ištirps, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.

  2. Patiekalą pagardinkite druska, pipirais ir išspaustomis citrinos sultimis.

  3. Patiekite su padažu, kuris susidarė keptuvėje, o duoną valgykite jame mirkydami.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg