AŠ Ikona vmgonline

Kreminė obuolių ir salierų sriuba



6 asm.

Gaminimas 40 min.


Reikia:

  • 300–400 g salierų gumbų

  • 3 obuoliai

  • 1 nedidelis poras

  • 100 g lazdyno riešutų

  • 1–1,2 l daržovių sultinio

  • aliejaus arba lydyto sviesto kepti

  • 250 g vištienos filė

  • druskos

  • ½ šaukštelio malto muskato

  • žiupsnelio ciberžolių

1. Puode storu dugnu pakaitinkite aliejų, suberkite prieskonius ir trumpai pakepkite.

2. Supjaustykite baltąją poro dalį, salierus, obuolius, suberkite į puodą ir apkepkite. Supilkite sultinį ir virkite, kol salierai suminkštės.

3. Lazdynų riešutus susmulkinkite iki smulkių kruopelyčių.

4. Sriubą sutrinkite trintuvu su lazdyno riešutais.

5. Plonai išmuškite vištienos filė, supjaustykite plonomis juostelėmis, pabarstykite druska ir iškepkite keptuvėje nustatę didelę kaitrą.Sriubą patiekite su vištiena.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg