Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Koldūnai su rikotos kremu ir mėtomis, granatų padaže


Koldūnai su rikotos kremu ir mėtomis, granatų padaže, vmg receptas

2 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 300 g rikotos

  • 20 g šviežios mėtos

  • druskos, pipirų

  • 1 kiaušinio

  • 1 pakelio paruoštos koldūnų arba raviolių tešlos

  • 30 g granatų sirupo

  • 30 g balzaminio acto kremo

  • 30 g cukraus sirupo

  • 10 g džiovintų aviečių

1. Rikotą pagardinkite kapotomis mėtomis, druska ir pipirais. Išplakite kiaušinį. Ant tešlos dėkite rikotos įdaro. Patepkite kraštelius kiaušinio plakiniu ir uždėkite kitą tešlos lapelį. Gerai suspauskite ir nupjaukite kraštus stikline, kad išeitų apvalūs virtiniai.

2. Virkite koldūnus kelias minutes pasūdytame vandenyje. Tuo metu užmaišykite padažą iš granatų sirupo, bazlaminio acto kremo ir cukraus sirupo. Pagardinkite jį druska.

3. Kai koldūnai išvirs, patiekite juos su padažau ir pabarstykite džiovintomis avietėmis.