AŠ Ikona vmgonline

Kokosų tortas




Reikia:

  • 250 g miltų

  • 70 g krakmolo

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • 50 g kokoso drožlių

  • 180g minkšto sviesto

  • 2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės

  • 150 g miltelinio cukraus

  • 4 kiaušiniai

  • 60 ml pieno

  • 50 ml citrinų sulčių

  • truputį minkšto sviesto (formai patepti)

  • Kremui:

  • 400 g kokosų grietinėlės

  • 600 g maskarponės

  • 1 šaukšto miltelinio cukraus

  • 1/4 šaukštelio maltos vanilės

  • 200 g apelsinų džemo (pertepti)

  • Kokosų drožlių, "Rafaello" saldainių (papuošti)




  1. Sumaišykite ir persijokite miltus kartu su krakmolu, kepimo milteliais ir kokosų drožlėmis.

  2. Minkštą sviestą kartu su citrinos žievele išsukite iki purios masės, pamažu pildami persijotą miltelinį cukrų. Kai sviestas ir miltelinis cukrus susijungs, po vieną įmuškite kiaušinius, po to supilkite pieną, o galiausiai – citrinos sultis.

  3. Suberkite dalį miltų mišinio, lengvai permaišykite, o po to suberkite likusius miltus. Sumaišykite tik tiek, kad susijungtų ingredientai.

  4. Sukrėskite tešlą į pateptą sviestu formą.

  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepkite apie valandą. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar iškepė. Aušinkite formoje apie 10 min., po to atsargiai išimkite ant grotelių. Ataušinkite visiškai, nes priešingu atveju kremas „nuplauks“.

  6. Kremui išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su maskarpone, milteliniu cukrumi ir malta vanile.

  7. Perpjaukite pagrindą į tris dalis, pertepkite apelsinų džemu ir kokosų-maskarponės kremu. Puoškite kokosų drožlėmis ir „Rafaello“ saldainiais.


ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg