Kokia kava pati skaniausia?            
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Kokia kava pati skaniausia?            

„Tai, ko gero, pats sudėtingiausias ir dažniausiai kavos žinovams užduodamas klausimas. Sudėtingiausias, nes nėra vienintelio ir teisingo atsakymo. Jeigu atsistotų 10 žmonių ir paragautų 10 to paties lygio, kokybės, bet skirtingų kavų, visiems dešimčiai ragautojų būtų skirtingai skanu“, – sako UAB „Hetora“, importuojančios aukščiausios kokybės „Dallmayr“ kavą iš Vokietijos, vadovas Dainius Jaura.


Kavos gėrimo tradicijos ir įpročiai

Daugelio kartų pamėgta „Dallmayr“ kava Lietuvoje atsirado ne taip seniai. Drauge su besikeičiančiais vartotojų įpročiais. „Judame gera linkme. Žmonės daugiau supranta apie kavą, stengiasi rinktis gerą produktą. „Dallmayr“ kava pasižymi aukščiausia kokybe, todėl stiprus jos aromatas ir ypatingas skonis su švelniai išreikštu rūgštingumu vertinamas daugelyje šalių“, – sako D. Jaura ir priduria, kad tikrų kavos gurmanų gretos auga, tačiau ne taip greitai, kaip norėtųsi.

Pasak D. Jauros, Lietuvoje egzistuoja ir tam tikros kavos skonio tipas – lietuviai labiau įpratę prie klasikinio skonio kavos, jiems neįtinka egzotiška ar skandinaviška silpnos koncentracijos kava. Na taip, ir skandinavai stengiasi įtikti, gamina ją specialiai mums. Kaimynai daugiau įpratę gerti didelį „americano“ kavos tipo puodą, o lietuviui vis tiek reikia stipresnės kavos užtaiso. Greičiausiai todėl Lietuvoje silpnas pardavimo pozicijas užima kava be kofeino, ją perka tik tokios kavos naudą vertinantys žmonės.

„Reikia pasakyti, kad lietuviai labiau mėgsta daugiau paskrudintą – stipresnę, itališko temperamento kavą. Aišku, daug reiškia ir kavos gamintojo firminis ženklas. Žmonės nesigilina į akcijų rinkų pokyčius, jie nežino, kokia kompanija kokią nupirko, kas su kuo susiliejo, ar kam dabar priklauso jų pamėgta kava. Jiems į galvą įkaltas prekės ženklas, tad pagal jį dažnai suprantamas ir kavos skonis. Lietuvoje veikia lojalumas žinomiems prekių ženklams, bet didžiausią lojalumą pirkėjai demonstruoja kainai“, – kavos vartotojų įpročius komentuoja D. Jaura ir pasakoja kartą stebėjęs, kaip moteris parduotuvėje susikrovė 10 pakelių vienos prasčiausių, bet gerai reklamuojamų kavų: „Paklausiau, ar ji taip mėgsta tą kavą, ar pirkti skatina akcija. „Čia – į biurą… Sau kitokią perku“, – pasiteisino moteris.“

Internetu kavos neatsigersi

Ilgus metus gyvuojantys kavos vartojimo įpročiai keičiasi. Žaibiškai išplito kavos išsineštinai mada. „Jeigu prieš penkiolika metų tirpią kavą geriantys žmonės sudarė ženklią dalį kavos vartotojų, šiandien tokių tikriausiai beveik nebeliko, o ir tie patys, kurie tą tirpią kavą perka, yra svečiai iš Baltarusijos ar Kaliningrado srities“, – pastebi „Dallmayr“ atstovas.

Žinoma, galima užsisakyti kavos ir internetu ar išsikviesti tinklinės rinkodaros kompanijos atstovą, kuris pasiūlys jums išskirtinės kavos kapsulėse abonementą, kas mėnesį avansu sumokant per šimtą eurų. Tik nežinia, ar tuomet norėsite pavaišinti kaimyną, ar išgėręs kavos džiaugsitės vienas?

Sunkiai Lietuvos parduotuvių lentynose radusi savo vietą, 2005 metais pagaliau pasirodė „Dallmayr“ kava. Per dešimtmetį tik aukščiausią kokybę garantuojantis „Dallmayr“ prekinis ženklas pelnė pirkėjų simpatijas ir šiandien pelnytai užima deramą vietą Lietuvos kavos rinkoje.

Geros kavos turguje nerasi

„Didžiuojamės mūsų gamintojo orientacija ne į kainą, o į kokybę. „Dallmayr“ vizitinė kortelė – jau šimtmečius skaičiuojantis skonio receptas – „iki tobulybės išbaigta kokybė“, – pasakoja p. Dainius. „Dallmayr“ kasmet išskrudina per 50 milijonų kilogramų kavos, kasmet per 3 milijonus turistų pasinaudoja „Dallmayr“ kavinių bei restoranų paslaugomis. Kasdien Frankfurto prie Maino oro uoste milijonai keleivių geria „Dallmayr“ kavą nemokamai. Per 300 m. gyvuojantis šeimos verslas seniai peržengė Miuncheno ribas ir sėkmingai plėtojamas daugiau nei 30 pasaulio šalių.


„Dallmayr“ gamina kavą savo gamykloje Miunchene ir dar keliuose filialuose. Iš ten visa produkcija keliauja į centrinį logistikos centrą Berlyne. Iš šio centro visi tą kavą ir gauname. Gandai ir legendos apie trečiosioms šalims skirtą produkciją tėra turgaus prekiautojų sugalvota ir palaikoma rinkodara. Liūdna, bet taip yra. Neturime oficialios statistikos, kiek kavos be jokių mokesčių parduodama turguje, bet parduodama tikrai nemažai.

Anot D. Jauros, skleidžiami gandai, kad vokiečiai geria vienokią kavą, o mes kitokią, nepagrįsti. „Visa „Dallmayr“ kava iš to paties katilo. Na, o jeigu jūs rizikuojate už stebuklingą kainą pirkti „tikresnę“ kavą turguje, tuomet nenustebkite, jei ji bus kaip nors „padaryta“. Lenkijoje yra gamyklų, galinčių gaminti nedidelius kavos kiekius, vadinamosios „plytos“ pavidalu, vėliau apvelkamu pageidaujamu popierėliu.

„Regis, elementaru, kad reikia pirkti kavą, pažymėtą specialiu ženklu, kur nurodytos įgaliotų atstovų koordinatės, kita informacija. Tuomet mes atsakome už gaminio kokybę, o jūs esate tikri, kad geriate tik iš „Dallmayr“ gamyklos atkeliavusią kavą“, – pastebi D. Jaura.

Lietuviui aromatų nereikia

„Šiuo metu siūlome skirtingų regionų, šalių, žemynų kavas. Priklausomai nuo regiono, kuriame užauginta, kavos pupelė, kaip ir vynas, turi savitą skonį, aromatą. Kavos pupelės aromatas gali asocijuotis, pavyzdžiui, su rožių lapelių aromatu. Ypač tuo pasižymi Pietų Amerikos šalių kavos – jos poetiškai lyginamos su gėlių žiedų, egzotiškų vaisių aromatais. Mūsų šalyje vartotojas viską supranta tiesiogiai: jeigu pasakyta, kad kava yra šokolado skonio, tai žmogus ir ieško to šokolado, nors jo ten nėra – yra tik toks pojūtis“, – apie kavą pasakoja D. Jaura.

Būtent tą skonį, kaip pasakoja „Dallmayr“ atstovas, ir norima perteikti, aprašyti. Anot jo, Amerikoje žmonės mėgsta tokius stipresnius aromatus – riešutų, vaisių, gėlių, o Lietuvoje tai negalioja. Lietuviai aromatizuotų kavų paprastai neperka. Žmonės dažnai nesupranta, kad tai ne kavos skonis, o asociacija… Tą patį galima pasakyti ne tik apie kavą, bet ir apie arbatą. Lietuvoje įprasta – jei ne juoda, tai žalia, na, kartais dar vaisinė. O „Dallmayr“ didžiuojasi ir savo arbatų skonių gama.

„Dallmayr“ – ilgametės tradicijos – tobulas skonis.


Gera kava turi ir savo kainą

Paklaustas, kokią kavą iš siūlomo asortimento D. Jaura rekomenduotų lietuviškam skoniui, „Dallmayr“ atstovas sako, kad populiariausias yra visų pamėgtas TOP produktas „Dallmayr Prodomo“ – tai aukščiausios kokybės arabikos rūšies pupelių mišinys. Šios kavos pupelės išsiskiria ypatingu aromatu. Kavos žinovai, ekspertai nenusivils pabandę ir Dallmayr Gold“, „Dallmayr Sonderklasse“, Dallmayr Espresso Monaco“. Aukščiausia kokybė. Gera. Praktiška. Aromatinga. Išrankiausiems žinovams, egzotikos mėgėjams rekomenduojame regioninių kavų mišinių paletę. Tai „Dallmayr Dyawa Antara“, „Dallmayr Kilimanjaro“.

„Negalintiems ar nenorintiems gerti įprastos kavos siūlome paragauti „Dallmayr Prodomo Entcoffeiniert“ – tai aukštos kokybės arabikos rūšies pupelių kava be kofeino, kuri specialiu būdu išgryninta ir apskrudinta atskleidžiant harmoningas kavos skonio ir sodraus aromato savybes. Prireiktų išgerti penkiolika puodelių „Dallmayr Prodomo Entcoffeiniert“ kavos, kad gautumėte tokį kofeino kiekį, kiek jo yra viename puodelyje „Dallmayr Prodomo“ kavoje. Pasirinkimas labai didelis, todėl net ir išrankiausias kavos mėgėjas tikrai ras, ko ieško“, – sako D. Jaura.

„Dallmayr“ – ilgametės tradicijos – tobulas skonis.

#kavoskultūra #italija #dallmayr #gėrimas #Lietuva #reklama #etiopija #kava

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg