top of page

Knyga pamišusiems dėl picos


Švedų autorės receptų ir patarimų knyga pravers visiems picos mėgėjams. Švelniai miltuotas lyg stalas, ant kurio kočiojamas picos pagrindas, knygos viršelis ragina rištis prijuostę ir tuoj pat keliauti į virtuvę. Jį atvertę, rasite dviejų rūšių picų pagrindų receptus. Pirmasis – paprastesnis, jei nespėjate, o pietūs ar vakarienė jau beldžiasi į duris, antrasis – ilgiau ruošiamas, skirtas norintiems nustebinti draugus ar šeimą puikių skonių kombinacija.

Knygoje esantys receptai neįpareigoja iškepti idealiai apvalios picos – juk, kaip pasakytų tikri italai, svarbiausia – skonis. O jį sukurti padeda gausybė padažų ir receptų, kuriuos galima panaudoti ne tik picų padams aptepti.

Geriausia, kad pravertus knygos puslapius, kyla įvairiausių idėjų, ko dėti ant pagrindo, kad skonio receptoriai iš malonumo pašoktų į padanges. Mūsų išmėgintas greitasis picos pagrindo receptas – puikus. Sunku patikėti, kad vos iš kelių ingredientų pagamintas pagrindas yra toks traškus ir lyg kempinė į save sugeriantis ant viršaus esančių produktų sultis.

Jei visada įsivaizdavote, kad picą galima kepti tik orkaitėje, tik apvalią ir nesaldžią, ši knyga paįvairins net ir pačių didžiausių gurmanų skonį bei vaizduotę. Nuo tradicinių sultingų picų iki mažų vaisinių itališkų PIZZETTI.

Lena Söderström. „PICA: kepkite ir mėgaukitės“. Smaguris, 2015


Naujausi įrašai

bottom of page