top of page

Klausimai šefui: Andrius Gurevičius



Andrius Gurevičius yra restorano „Žuvinė“ virtuvės šefas. Jis turi 12 metų maisto gaminimo patirtį, 9 metus dirba restorane „Žuvinė“ – 3 iš jų yra restorano šefas.

Jeigu jums tenka vakarieniauti ne namuose, kokį restoraną renkatės?

Dažniausiai gaminuosi namuose. Mėgstu įvairų maistą, bet dažniausiai valgau žuvį, daržoves, tad renkuosi lengvesnio maisto restoranus, jei tenka valgyti ne namuose.

Ar jūs pats gaminate dažniau, ar jums gamina?

Namuose aš gaminu draugams, bet jei važiuoju pas tėvus, tai tikrai negaminu, nebent švenčių dienomis. Mėgstu paragauti įvairesnio, paprastesnio maisto. (Bijo jums gaminti?) Na, iš tiesų nuolatos klausinėja, ar gerai pagamino, ar vienas, ar kitas produktas patiekale tinka. Kartais kažką pakomentuoju, kartais ką nors nutyliu, nes nenoriu žmonių įžeisti. Aš mėgstu paprastą maistą.

Koks įrankis yra svarbiausias šefo virtuvėje?

Peilis. Prie įrankių taip pat turi būti įdarbinta fantazija.

Kokį patarimą esate gavęs?

Kad būčiau atviresnis ir mažiau jaudinčiausi. Kad laisviau reikščiau savo mintis ir fantaziją virtuvėje, nes kartais prisibijau, per daug galvoju ir užsidarau savyje. Tokį patarimą gavau iš savo buvusio šefo Algirdo Gečo.

Kokį patarimą duotumėte?

Svarbiausia nebijoti rizikuoti ir į viską žiūrėti kūrybiškai. Bandyti visokius skonius, net tuos, kurie, atrodo, nedera tarpusavyje. Tada atrandi skanų ir gerą dalyką.

Naujausi įrašai

bottom of page