Klasikiniai falafeliai

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Klasikiniai falafeliai



    4 asm.

    Gaminimas 1 val. 10 min.


    Reikia:

    • 400 g sausų avinžirnių

    • 2 šaukštų bulguro kruopų

    • 2 nubrauktų šaukštų miltų

    • 1 vidutinio dydžio svogūno

    • Gabalėlio aitriosios paprikos

    • Nedidelio ryšelio petražolių

    • Nedidelio ryšelio kalendrų

    • ½ šaukštelio kalendrų grūdelių

    • 1 šaukštelio kumino

    • Žiupsnelio džiovintų bazilikų

    • 1 šaukštelio druskos

    • 1 šaukštelio kepimo miltelių

    • Aliejaus (gruzdinti)

    1. Sausus avinžirnius užmerkite mažiausiai 8 val.

    2. Paskrudinkite kuminą ir kalendras sausoje keptuvėje, po to kruopščiai sugrūskite.

    3. Bulgurą užpilkite verdančiu vandeniu (150 ml) ir palikite 15 min., po to skysčio perteklių nupilkite.

    4. Išmirkytus avinžirnius, svogūną, nusunktą bulgurą, papriką, žalumynus sumalkite mėsmale. Suberkite kepimo miltelius, druską, visus prieskonius, miltus ir labai gerai išmaišykite.

    5. Dabar galite elgtis dviem būdais: a. Formuokite nedidelius apvalius kukulius. Įkaitinkite aliejų puode ir gruzdinkite. Iškepusius falafelius nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. b. Laužykite kanonus ir kepkite falafelius orkaitėje. Formuokite nedidelius paplotėlius, dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.

    *Jei avinžirnių masė nelimpa, galbūt ji yra nepakankamai gerai išmaišyta. Jei ji per sausa, įpilkite šaukštą vandens. Jei per skysta, įberkite dar miltų ir išmaišykite.Kukuliukus iš aliejaus išgriebkite atsargiai, kad nesusprogtų ir nesubyrėtų.

    6. Patiekite su humusu. Užberkite granatų sėklų ir kalendrų lapelių.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg