top of page

Ypatinga vakarienė laive-restorane

Trečiąjį sezoną Klaipėdos Danės upės vandenyse supasi restoranas „Das Boot“. Tai – vokiškai pavadintas laivas-restoranas, prisišvartavęs, ko gero, lankomiausioje uostamiesčio zonoje, kairiajame upės krante. Šį vasaros sezoną jis pasitiko atsišviežinęs. VMGonline.lt nuvyko pasižiūrėti, kaip.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Das Boot“ yra grilio restoranas. Todėl papildomas prierašas prie logotipo arba mūsų šūkis yra chill&grill. Ambicija – tapti kultiniu sezoniniu miesto restoranu, kokiu šioje vietoje seniau buvo populiariausias Klaipėdos restoranas-laivas „Regata“, – apie restorano koncepciją ir viziją pasakoja Lina Nikonovaitė, „Amber Food“ rinkodaros vadovė.

Valerijos Stonytės nuotr.


Nors laivas-restoranas pavadintas vokiškai, kurių, kaip žinia, šiame krašte netrūksta, vis dėlto, be užsienio lankytojų šią vietą pamėgo lietuviai. Trokštantys ypatingos vakarienės patirties, nekasdienės atmosferos atvyksta iš kitų Lietuvos kampelių.

Valerijos Stonytės nuotr.


Nors restorano virtuvė moderni europietiška ir, kaip minėta, pirmuoju smuiku griežia grilio patiekalai, tačiau meniu yra ir vienas lietuviškas patiekalas, be kurio daugelis vasaros net neįsivaizduoja: „Iš tradicinių lietuviškų patiekalų įtraukėme šaltibarščius, nes vasarą ši atgaivinanti sriuba yra numeris 1, tačiau jos patiekimas skiriasi nuo kitų restoranų.“

Grybienė (7 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Pirminis „Das Boot“ valgiaraštis buvo sukurtas šefo Liutauro Čepracko. Šiemet jis buvo atnaujintas ir papildytas naujais patiekalais restorano šefo Valdemaro Vaitulevičiaus. Anot pašnekovės, valgiaraštis keitėsi pagal svečių pageidavimus ir restoranų pasaulyje vyraujančius vėjus. Jame atsirado daugiau grilio patiekalų – kiaulienos šašlykas (8,50 Eur) ir viščiukas, pakabinti ant iešmo, netrukus tapo bestseleriais ir prisijungė prie firminiais buvusių mėsainio su jautiena (11,50 Eur) ir šonkauliukų (16 Eur). Kitos naujovės – midijos vyno ir grietinėlės padaže (16 Eur už 750 g midijų!), dorada (15 Eur) ir dar keletas kitų – savo kelią į lankytojų širdis dar skinasi.

Viščiukas ant iešmo (16 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Dviejų aukštų, beveik 150 vietų restoranas lankytojų laukia iki spalio, iki pirmųjų šalčių apsireiškimo. Tačiau privatiems renginiams 20 metrų ilgio laivo-restorano patalpas galima išsinuomoti ir žiemą.

Be gardžių patiekalų, iš laivo atsiveriančių vaizdų „Das Boot“ kviečia pasimėgauti tikro garso koncertais. Praktiškai kiekvieną savaitę čia skamba atliekama populiarioji muzika, malonūs ausiai džiazo ir saksofono garsai.

Laužytas tinginys su ledais (4,50 Eur). Valerijos Stonytės nuotr.


Adresas: Danės upė, priešais Žvejų g. 12, Klaipėda

Darbo laikas: I –III 15:00–00:00, IV 15:00–01:00, V 15:00–03:00, VI 12:00–03:00, VII 12:00–00:00.

„Facebook“ paskyra ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page