top of page

Klaipėdiečių lėkštėse – subtilūs „Monai“


Uostamiesčio gyventojams ir svečiams puikiai pažįstamas mėsos kepsnių restoranas „Momo Grill“. Kaip ir jo virtuvės šefas Vytautas Samavičius, kuris šią savaitę pakvietė į naują šeimos restoraną.

„Monai“ atsirado toje pačioje Liepų gatvėje, kaip ir jau antrus metus veikiantis Vytauto ir Kristinos Samavičių restoranas „Momo Grill“. Patekti į pastarąjį iš anksto nerezervavus staliuko yra gana sudėtinga – erdvės nedaug, o norintys pasimėgauti gerai iškeptu jautienos didkepsniu čia atvažiuoja net iš Vilniaus. Kuo naujasis šeimos restoranas skirsis nuo netoliese veikiančios kepsnių mekos ir kuo žavės klaipėdiečius, klausiame restorano šeimininkės K. Samavičienės.

Kaip pajutote poreikį atidaryti naują restoraną?

Ilgą laiką su Vytautu rūpinomės ir puoselėjome Anikės aikštėje veikusį restoraną „La Cle“, todėl ruošdamiesi atidaryti „Momo Grill“ siekėme, kad pastarasis būtų toks restoranas, į kurį užsukama sočiai ir kokybiškai pavalgyti, ne vakaroti. O ir vietos jame nedaug, negalime priimti tiek svečių, kiek norime. Be to, „Momo Grill“ valgiaraštis – paprastesnis ir ūkiškesnis, dominuoja klasikiniai ant grotelių keptos mėsos patiekalai.

Deja, aplinkybėms susiklosčius ne visai taip, kaip tikėjomės, su „La Cle“ teko atsisveikinti. Tad noras atidaryti dar vieną vietą mūsų galvose brendo jau seniai. Svajojome apie tokią vietą, kurioje būtų galima vakaroti su šeima, rengti verslo susitikimus ar tiesiog smagiai pasisėdėti su draugais, kurioje netrūktų improvizacijos, sezoniškumo ir elegancijos lėkštėse.

Tai kokie bus „Monai“?

„Monai“ – kaip minėjau, bus erdvė, skirta šeimos vakarienėms, verslo susitikimams, smagiam pasisėdėjimui su draugais. Vienu metu galėsime priimti iki 40 asmenų, 24 vietos numatytos pagrindinėje salėje ir 16 privačioje erdvėje.

Restorano virtuvė yra atvira, laukdami savo užsakymo lankytojai gali stebėti, kaip iš kokybiškų maisto produktų meistriškos virėjų rankos sukuria gardžius patiekalus.

Be to, virtuvės tematika dominuos ir visame restorano interjere. Norėjome sukurti jaukią, šiltą aplinką sau ir savo svečiams.

Kuo šis restoranas kitoks?

Patiekalai čia bus lengvesni, subtilesni ir stilingesni, tačiau juose išliks išskirtinis mūsų šefo V. Samavičiaus braižas. Daugiau elegancijos ir technikos lėkštėse.

Valgiaraščio kasdien nekeisime, tačiau nenorėdami pabosti patys sau ir svečiams maždaug kas dvi savaites jį atnaujinsime. Skirtingai nuo „Momo Grill“, čia bus galima paragauti retesnių, subtilesnio skonio mėsos patiekalų: triušienos, kukurūzinio viščiuko, veršienos žando. Bendradarbiaujame su vietiniais ūkininkais, todėl mėsa mūsų restoranuose – lietuviška, natūrali.

Pateiksime ir daugiau žuvies patiekalų. Čia taip pat ieškosime įvairesnių skonių, įdomesnių tekstūrų. Nors esame klaipėdiečiai ir jūra pasiekiama ranka, deja, didele žuvies pasiūla uostamiestis pasigirti negali. Tiesa, dalį žuvų perkame iš vietos žvejų, tačiau dirbame ir su stambesniais tiekėjais, kurių pasiūla didesnė, įdomesnė.

Taip pat daug dėmesio skirsime desertams, o tingiais sekmadienio rytais pakviesime su šeima atvykti vėlyvų pusryčių. Mūsų pusryčiai bus tikrai vėlyvi ir tęsis nuo 12 val. ryto ir 17 val. popiet. Sekmadienio pusryčius tieksime a la carte principu – svečiai galės užsisakyti iš specialiai pusryčiams paruošto valgiaraščio

Dirbsite ir sekmadieniais. O išeiginės?

Restoranas „Monai“ veiks nuo antradienio iki sekmadienio. Antradieniais–šeštadieniais svečių lauksime nuo 11.30 val. iki 22 val., o sekmadieniais – nuo 12 val. iki 18 val. Tokie tie „Monai“. Liepų g. 4, Klaipėda tel. (8-626) 63362

Darbo laikas: II-VI 11:30 - 22 val., VII 12-18 val.

Naujausi įrašai

bottom of page