Kitokia bulvių košė: viena smulkmena pakeičia viską!

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Kitokia bulvių košė: viena smulkmena pakeičia viską!

Visi žinome, kaip, ir mokame išvirti paprastą bulvių košę: viens du ir garuoja ant stalo. Tačiau vienas mažytis triukas gali pakeisti jos skonį taip, kad kitokios daugiau niekada ir nenorėsite.


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 8 didelių bulvių

  • 100 g sviesto

  • 200 g pieno

  • aliejaus (kepti)

  • druskos

  • pipirų.


Gaminame:

Bulves labai gerai nuplaukite ir nulupkite.


Lupenas pašlakstykite aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje. Kol skrunda, išvirkite bulves. Pieną sumaišykite su sviestu ir užvirkite. (Taip, čia tas triukas!)


Į mišinį sudėkite orkaitėje keptas lupenas ir pavirkite ant mažos ugnies.


Nukoškite pieną su bulvių lupenomis. Sutrinkite virtas bulves ir į jas supilkite pieną. Galiausiai išmaišykite ir pagardinkite druska ir pipirais.


Ieškantiesiems įvairesnių skonių patiks ir šie receptai:

Bulvių košė su morkomis, salierais ir petražolėmis

Bulvių košė su sūriu ir špinatais

Bulvių košė su moliūgais ir vasabi krienais


Skanaus!


Dar daugiau dėmesio vertų receptų su bulvėmis rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje, kurį pavartyti galite ČIA

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg