Kijevo kotletų reidas: ar gali būti geriau nei legendinėje „Neringoje“?

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Kijevo kotletų reidas: ar gali būti geriau nei legendinėje „Neringoje“?

    Praėjusią savaitę žinia apie legendinio restorano „Neringa“ užsidarymą renovacijai sudrebino ne tik viso Gedimino prospekto plyteles, bet ir pasėjo visuotinę nežinią. Kur dabar reikės rasti pakaitalą geriausiam Vilniaus Kijevo kotletui? Į tai mums negalėjo atsakyti ir restorano valdybos pirmininkė Rūta Tamulienė. Suprasdami situacijos rimtumą, pasileidome į sočiausias paieškas sostinėje. Tam, kad visiems būtų lengviau, skaniau ir galbūt suprastume tai, ką praradome. Aplankėme septynias Vilniaus vietas, savo meniu siūlančias Kijevo kotletus, ir vertinome kotletų dydį, skonių improvizaciją, sviesto koncentraciją kotlete bei kainą.

    Prieš traukiant į medžioklę paklausėme, kas yra tikrasis Kijevo kotletas, anot žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorės Elžbietos Monkevič: „Kotletas turi būti sultingas, o mėsa vientisa, nes tai – vištienos filė gabalas su kauliuku, kaip jau retai gaminama. Sviestas turi tekėti ir pagal tikrąją receptūrą jame neturi būti žalumynų. Plutelė neturi būti stora, bet turi būti tvirta, traški. Jokios atšokusios plutelės – kotletas gali būti atšaldytas, bet ne šaldytas“.

    „One for All“ (Užupio g. 10)

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Dydis: M / Kaina: 8,50 Eur

    Pirmasis ir vienintelis Užupyje mums rekomenduotas Kijevo kotletas. Kotleto forma primena kulšelę, patiekiamas su gruzdintomis bulvytėmis ir morkų salotomis. Sakytume, kad jau čia numalšinome savo alkį. Taip pat neturime prie ko prikibti – žolelių sviesto nei per daug, nei per mažai. Muškietininkai mus nuginklavo.

    Traškiausios morkų salotos.


    Amatininkų užeiga“ (Didžioji g. 19)

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Dydis: M / Kaina: 12,50 Eur

    Gera pradžia – tik pusė darbo. Šioje savo stotelėje atrandame desertinį Kijevo kotletą, kurio plutelė lukštenasi kaip velykinis kiaušinis. Kijevo kotletas patiekiamas su bulvių kroketais ir saldžiu padažu, kuriame yra persikų, ananasų, subliuškusių žirnelių (o kas nenuliūsta drastiškai pasikeitus temperatūroms) ir cukruje marinuotų morkų džiovintų (!). Kotletas įdarytas tik sviestu ir mums jo per daug. Žinoma, tai – skonio ir kalorijų moralės reikalas, todėl ir pateikiame pjūvio vizualizaciją.

    Brangiausias Kijevo kotletas.


    „Šnekutis“ (Šv. Mikalojaus g. 15)

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Dydis: S / Kaina: 3,50 Eur

    Nuotaika gera. Bare skamba Boney M daina „Daddy Cool“, o už Kijevo kotletą sumokame 3,5 karto mažiau nei praėjusioje vietoje. Kijevo kotletas kiek mažesnis, bet patiekiamas su gausybe priedų – gruzdintomis bulvytėmis, pomidorų padažu, kopūstų ir morkų salotomis, pomidorais, agurkais. Sviestas netrykšta Niagaros kriokliais, bet dėl to nesijaučiame įsižeidę. Užsisakyti prie baro.

    Pigiausias Kijevo kotletas, subalansuotas skubančiam miestiečiui.


    „Senoji trobelė“ (Naugarduko g. 36)

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Dydis: L / Kaina: 12 Eur

    Įveikę kalną sugrįžome prie senamiesčio kainų. Laukiame 22 minutes ir netrukus pirmą kartą regime pastangas apipavidalinti Kijevo kotleto lėkštę bei medžiaginę servetėlę ant stalo. Minkštutis ir kantrybės vertas kotletas patiekiamas su gruzdintomis bulvytėmis, keptu obuoliu ir bruknių uogiene, morkų salotomis, žirnių daigais. Porcija didelė, o sviesto kiekis adekvatus.

    Gardžiausios gruzdintos bulvytės, primenančios vietą, kur bulvytės patinka daugeliui.


    „Borsch“ (Algirdo g. 5)

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Dydis: 2 S / Kaina: 9 Eur

    Jei apsipirkinėdami parduotuvėje visko turite imti po du vienetus, tai greičiausiai bus jums skirtasis Kijevo kotletas. Šalia dviejų mažų kotletukų yra patiekiamas bulvių pudingas (supraskime, kad į bokštelį suformuota bulvių košė) ir šviežių daržovių (pomidorų, agurkų ir paprikų) krepšelis. Dar nebuvome matę taip iš kotleto besiveržiančio sviesto.

    Traškiausia Kijevo kotleto plutelė.


    „Leleko“ (Gedimino pr. 49/ Gynėjų g. 2)

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Dydis: M / Kaina: 8,90 Eur

    Ukrainiečių virtuvės restoranas teigia turintis „Tikrąjį Kijevo vištienos kotletą“. Jis yra apvoliotas stambesniuose džiūvėsėliuose ir patiekiamas su keptu obuoliu bei bruknių uogiene, morkų salotomis. Už papildomą užmokestį galima užsisakyti papildomo garnyro: gruzdintų bulvyčių, ryžių, bulvių puselių, salotų. Paprasta, skanu, nušvintame, kad Kijevo kotletams šiame mieste dar turime vietos. Atsargiai, kotletas labai karštas ir su gausiu sviesto turiniu!

    Kijevo kotletas, kurį norėtume pakartoti.


    „Bernelių užeiga“ (A. Vienuolio g. 1/ Gedimino pr.19)

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Dydis: M / Kaina: 6,90 Eur

    Apsilankykite čia bet kuriuo paros metu ir paneigsite visus mitus apie tai, kada dera ir kada nedera valgyti lietuvišką maistą. Aršiausiai peiliui priešinęsis kotletas patiekiamas su gruzdintomis bulvytėmis, gausiai majonezu nulietomis kopūstų salotomis, dviem pomidoro skiltelėmis ir grupės „Rondo“ daina „Margarita“. Sviesto menkumą nustelbia kitas dalykas. Negalime atsistebėti, kaip bulvytės gali taip priminti žemaičių blynus!

    Sunkiausiai įpjaunamas Kijevo kotletas.


    Žinote, kur dar verta užsukti Kijevo kotleto, ir šios vietos nėra sąraše? Pasidalykite savo rekomendacijomis komentaruose.

    #leleko #šnekutis #senojitrobelė #borsch #Oneforall #berneliųužeiga #vilnius #Amatininkai #kijevokotletas

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg