top of page

Kibinų konkurentai – pyragėliai ant šakos (receptas)

Greitai pagaminami, orkaitėje ant šakos kepami sluoksniuotos tešlos pyragėliai – patiekalas, kuris nukonkuruos visų taip mėgstamus kibinus!

Alfas sugalvojo ir pirmas pasaulyje iškepė unikalius pyragėlius ant šakos, kuri yra ne tik įdomi dekoracija, bet taip iškeptus pyragėlius labai patogu valgyti. Lengvas receptas!


kibinų konkurentai, pyragėliai ant šakos, Alfo Ivanausko receptas, vmgonline receptas, vmg receptas

Pyragėliams-kibinams pagaminti reikia:

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 300 g NATURLI sojų faršo

  • 2 saujų šviežių špinatų

  • 4 šaukštų grietinės

  • Pusės citrinos žievelės

  • 1 lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos

  • Beržo, liepos ar lazdyno šakelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio cinamono

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos

  • Aliejaus (kepti)

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.

  2. Apkepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Dėkite NATURLI sojų faršą, suberkite prieskonius ir viską pakepinkite. Suberkite špinatus ir troškinkite tol, kol jie suminkštės.

  3. Dėkite 3 šaukštus grietinės, įtarkuokite citrinos žievelės, viską išmaišykite ir palikite ant ugnies 1 minutei. Nukelkite nuo ugnies ir padėkite į šalį, kad šiek tiek atvėstų.

  4. Iš sluoksniuotos tešlos išpjaukite kvadratėlius. Į kvadratėlio centrą dėkite įdarą. Dešiniame krašte dėkite šakelę. Lenkite tešlą taip, kad suformuotumėte trikampio formos pyragėlį. Užspauskite tešlos kampučius labai kruopščiai, kad įdaras nepabėgtų ir šakelė liktų tešloje.

  5. Pyragėlius dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Su teptuku aptepkite juos likusia grietine.

  6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 20–25 minutes, kol pyragėliai taps gražios auksinės spalvos.

pyragėliai-kibinai, Alfo Ivanausko receptas, vmgonline receptas

ALFO PATARIMAI

  • Pyragėlius galite valgyti kartu su sultiniu.

  • Šiuos pyragėlius galite neštis į iškylą. Jie sultingi tiek šalti, tiek šilti.

  • Šakelė atlieka dekoracijos vaidmenį, be to, laikant už jos patogu valgyti pyragėlį.

  • Jeigu mėgstate aštresnį maistą, galite į įdarą dėti aitriųjų paprikų.

  • Jei nevalgote pieno produktų: grietinę keiskite NATURLI ekologišku avižų kreminiu gaminiu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page