Kiaulienos išpjova su troškintais kopūstais ir karamelizuotais svogūnais
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Kiaulienos išpjova su troškintais kopūstais ir karamelizuotais svogūnais



1 asm.

Gaminimas 45 min.

Kepimas/virimas 6 val.


Reikia:

  • 200 g kiaulienos išpjovos

Mėsos marinavimui:

  • česnakas

  • čiobrelis

  • raudonėlis

  • bazilikas

  • alyvuogių aliejus

Garnyrui:

  • bulvės

  • morkos

  • rauginti kopūstai

  • 2 galvutės mėlynųjų svogūnų

  • spanguolės

Padažui:

  • jautienos kaulai

  • morkos

  • svogūnai

  • česnakai

  • salierai

  • pomidorai

  • pomidorų pasta

1. Mėsos marinavimui visko dėkite pagal savo skonį. Pamarinuotą mėsą išsikepkite jums patogiu būdu: keptuvėje, ant grotelių ar tiesiog orkaitėje.

2. Bulvių piurė išsivirkite kaip esate įpratę, tik su morkomis, ir išvirę dėkite daugiau sviesto ir mažiau pieno – bus skaniau.

3. Raugintus kopūstus užpilkite vandeniu, įdėkite žiupsnelį cukraus ir troškinkite, kol suminkštės.

4. Tada ruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūnus supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Kai svogūnai jau bus beveik iškepę, įpilkite 2 šaukštus balzaminio acto ir kaupiną šaukštą medaus ir dar pakepkite, kol išgaruos visas skystis ir svogūnai karamelizuosis.

5. Ištroškintus kopūstus sumaišykite su karamelizuotais svogūnais: 3 dalys kopūstų ir 1 dalis svogūnų.

6. Padažą gaminkite taip: viską sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje apie 1 valandą, kol kaulai ir daržovės gražiai apskrus. Tada viską dėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 6 val. Nukoškite, įdėkite grūstų juodųjų pipirų ir dar virkite, kad sultinys įgautų pipirų skonį. Jeigu jums sultinys išėjo per skystas, sutirštinti galite kukurūzų krakmolu – truputį įpilkite ir užvirkite.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg