Keturi gardūs augalinių majonezų receptai. Šį produktą galima pasigaminti net iš bulvių!

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Keturi gardūs augalinių majonezų receptai. Šį produktą galima pasigaminti net iš bulvių!

    „Majonezą be kiaušinių pagaminti tikrai įmanoma“, – tikina maisto technologė, augalinio maisto specialistė, lektorė, kulinarinių knygų autorė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė Ona Jurkšienė, atskleisdama net keturis originalius veganiškų majonezų receptus.

    Valerijos Stonytės nuotr.


    Daigintų saulėgrąžų branduolių majonezas

    Reikės 2 stiklinių daigintų saulėgrąžų branduolių 2 skiltelių česnako 2 v. š. citrinų sulčių Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos (ji padeda imituoti kiaušinių skonį), juodųjų pipirų Šiek tiek vandens 1 a. š. garstyčių sėklų

    Kaip gaminti? Visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Vandeniu reguliuokite masės tirštumą.

    Anakardžių riešutų majonezas

    Reikės 2 stiklinių mirkytų anakardžių riešutų 2 v. š. citrinų sulčių Žiupsnelio džiovintų svogūnų Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos, Kajeno paprikų Šiek tiek vandens

    Kaip gaminti? Per naktį mirkykite anakardžių riešutus vandenyje. Tuomet visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Vandeniu reguliuokite masės tirštumą.

    Bulvių majonezas

    Reikės 2 didelių virtų bulvių 2 skiltelių česnako 2 v. š. citrinų sulčių Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos, juodųjų pipirų Žiupsnelio džiovintų salierų Šlakelio riešutų grietinėlės

    Kaip gaminti? Visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Riešutų grietinėle reguliuokite masės tirštumą.

    Aliejaus majonezas

    Reikės ½ stiklinės augalinio (pavyzdžiui, avižų) pieno 1 v. š. obuolių sidro acto Žiupsnelio garstyčių sėklų 2 skiltelių česnako Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos 1 stiklinės aliejaus

    Kaip gaminti? Plakiklyje suplakite skystus produktus, išskyrus aliejų. Tuomet plakdami gautą masę po truputį supilkite aliejų.

    Visus šiuos majonezus geriausia valgyti šviežius, tačiau juos šaldytuve taip pat galite laikyti 2 paras.

    Save

    Save

    #augalinismaistas #veganai #majonezas #sveika #veganiška

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg