Kepti šonkauliai, kuriems atsispirti neįmanoma

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Kepti šonkauliai, kuriems atsispirti neįmanoma


    Reikia:

    • 1,5 kg kiaulienos šonkaulių


    Marinatui:

    • 100 ml Klasikinio kepsnių padažo

    • 6–8 skiltelių česnako

    • 50 ml aliejaus

    • 1 šaukštelio maltos aštriosios paprikos

    • 1 šaukštelio maltų kalendrų

    • 3 šaukštų Geltonųjų saldžiųjų garstyčių

    • 3 šaukštų balzaminio acto

    • 2 šaukštų rudojo cukraus

    • 2 šaukštų druskos



    • Česnaką susmulkinkite. Sumaišykite visus prieskonius ir česnaką. Kitame inde sumaišykite klasikinį kepsnių padažą, geltonąsias saldžiąsias garstyčias, aliejų ir actą, suberkite cukrų ir druską ir palaikykite marinatą 10–15 min.

    • Šonkaulius sudėkite į marinatą ir palikite nakčiai marinuotis.

    • Išimkite šonkaulius iš marinato – jį išsaugokite kepimui. Kepkite šonkaulius ant vidutiniškai įkaitusių žarijų, kartkartėmis patepdami šonkaulius marinatu.

    • Taip pat galite iškepti šiuos šonkaulius ir orkaitėje. Sudėkite juos į skardą, supilkite marinatą, uždenkite kepimo popieriumi ir kepkite 40 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje. Tuomet atidenkite ir pradėkite laistyti šonkauliukus susidariusiu padažu. Kepkite dar 30 min.

    • Šonkaulius patiekite su Klasikiniu kepsnių padažu.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg