AŠ Ikona vmgonline

Keptas „zuikis"


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


1 labai didelis zuikis

Gaminimas 30 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 kg kalakutienos arba vištienos faršo (taip pat galima maišyti ir jautieną su kiauliena, bet tai jau bus riebus zuikis)

  • 2 saujų džiūvėsėlių

  • 2 kiaušinių

  • 2 morkų

  • 1 svogūno

  • 1 saldžios raudonosios paprikos

  • Aliejaus arba ghee sviesto (kepti)

  • Druskos, pipirų

  • Prieskonių (vištienai, rūkytos raudonosios paprikos, žolelių ir kt. pagal skonį)

  • Lauro lapelių

  • Kvapiųjų pipirų


  1. Morkas sutarkuokite per stambią tarką ir pakepkite kartu su svogūnais aliejuje arba ghee svieste. Po kelių minučių sudėkite smulkiai pjaustytą papriką – viską pakepkite kartu.

  2. Atvėsusias daržoves sudėkite į faršą.

  3. Įmuškite kiaušinius, suberkite džiūvėsius ir prieskonius. Labai gerai išminkykite faršą (kai kurios šeimininkė taip „sumuša“ vargšą zuikį, kad kailis dulka – bet kuo labiau „sumušime“ ir išminkysime mėsą, tuo gražiau iškeps zuikis – pjaustant kepinį nebus nė vieno tarpelio).

  4. Tada iš faršo masės suformuokite zuikį – su visomis ausytėmis, uodegyte, iš kvapiųjų pipirų padarykite akis, iš lauro lapelių (jei jums gražiau, galite nuskinti ir kokių nors gėlių lapelius) padarykite ausis.

  5. Jei norite, galite suformuoti ne vieną zuikį, o visą šeimyną – zuikį, zuikienę ir porą zuikiukų. Zuikienę galėsite puošti gėlėmis, čia jau jūsų fantazijos galimybės.

  6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. (Jei yra mažų zuikelių – atsargiai, jie iškepa greičiau.)


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg