Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Kepta višta su kalėdiniu spanguolių glajumi ir grikiais


Kepta višta su kalėdiniu spanguolių glajumi ir grikiais. vmg receptas

4-6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 220 °C


Reikia:

Glajui:

  • 100 g šviežių arba šaldytų spanguolių

  • 170 g medaus

  • 60 ml ryžių acto

Kepimui:

  • 1 vištos

  • 50 g tirpinto svieto

  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Į nedidelį puodą sudėkite spanguoles, medų ir supilkite ryžių actą.

2. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol užvirs, tuomet sumažinkite ugnį ir kaitinkite dar apie 5 minutes.

3. Pertrinkite gautą masę per sietelį, kad atskirtumėte spanguolių odeles.

4. Gautą glajų išmaišykite ir palikite atvėsti.

5. Tuo metu vištą įdėkite į kepimo formą, aptepkite puse kiekio turimo sviesto, įtrinkite druska, pipirais ir paprika. Kepkite 20 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, formą įstatę žemiausioje dalyje.

6. Patepkite vištą likusiu sviestu ir keliais šaukštais glazūros. Kepkite apie 10 minučių.

7. Dar kartą aptepkite vištą likusiu glajumi ir kepkite apie 30 minučių. Patiekite su virtais grikiais, žalumynais ir apibarstę šviežiomis spanguolėmis.

ATGAL

PASIDALINTI