Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Kepta sultinga antis


Šarūno Jaskutėlio nuotr.

5–6 asm.

Gaminimas 30 min. Kepimas 2 val. Orkaitės t-ra 160 °C


Reikia:

  • 1 LAPINO PUOTA šviežio ančiuko

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto džiovinto mairūno

  • Šlakelio aliejaus

Įdarui:

  • 50 g džiovintų abrikosų

  • 1–2 nedidelių kriaušių

  • 300 g raugintų kopūstų

  • Žiupsnelio druskos

Padažui:

  • 300 g šaldytų juodųjų serbentų

  • 100 ml raudonojo vyno

  • 1 šaukšto česnako granulių

  • 1–2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

1. Įdarui supjaustykite džiovintus abrikosus. Nulupkite ir supjaustykite kriaušes. Sumaišykite su raugintais kopūstais, pasūdykite.

2. LAPINO PUOTA šviežią ančiuką įtrinkite druska, pipirais ir mairūnu tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Pašlakstykite aliejumi. Įdarą sudėkite į ančiuko vidų, sutvirtinkite iešmeliu ir palikite nakčiai šaldytuve.

3. Kepkite įkaitintoje iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 2 val.

4. Padažui sudėkite uogas į prikaistuvį, supilkite vyną, užvirinkite ir kiek nugarinkite. Suberkite česnako granules, pasūdykite, supilkite terijakį ir DANSUKKER auksaspalvį sirupą. Užvirinkite ir pavirkite 5–7 min., kad padažas šiek tiek sutirštėtų.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg