Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė su keptomis bulvėmis
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė su keptomis bulvėmis


Reikia:

  • 2 raudonųjų paprikų

  • 2 geltonųjų paprikų

  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių

  • kelių česnako skiltelių

  • 1 šaukšto balzaminio acto

  • druskos ir juodųjų pipirų

  • aliejaus

  • 600 g nedidelių bulvių

  • 1–2 šaukštų kepintų kanapių sėklų


1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, apšlakstykite aliejumi ir 15–20 min. kepkite 200 °C orkaitėje. Iškeptas paprikas atvėsinkite ir nulupkite odeles.

2. Kol paprikos kepa, bulves perpjaukite per pusę, apibarstykite druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 40 min. arba kol bulvės gražiai apskrus.

3. Paruoškite užtepėlę: paprikas, pupeles ir česnako skilteles sudėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, balzaminio acto, prieskonių ir susmulkinkite iki vientisos kreminės masės.

4. Iškepusias bulves patiekite su užtepėle ir apibarstykite kanapių sėklomis.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg