Kepenėlės su raudonuoju vynu
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Kepenėlės su raudonuoju vynu



4 asm.

Gaminimas 50 min.


Reikia:

  • 800 g veršienos kepenėlių (galima naudoti ir kiaulienos)

  • 2 svogūnų

  • 2 valgomųjų („šalotinių“) svogūnų

  • 1 šaukšto miltų

  • ½ l raudonojo vyno

  • 50 ml baltojo vyno acto

  • 30 ml aliejaus

  • 50 g sviesto

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1. Padažui supjaustytus svogūnus pakepinkite keptuvėje su sviestu. Pabarstykite miltais, maišykite ir leiskite paruduoti

2. Įpilkite raudonojo vyno ir acto. Viską gerai išmaišykite. Įberkite druskos ir pipirų. Pavirkite šį padažą 10 min.

3. Supjaustykite kepenis juostelėmis (apie 6 cm ilgio).

4. Labai stipriai įkaitinkite aliejų ir pakepinkite. Kepkite trumpai, maždaug 5–7 min. Pasūdykite baigdami kepti, nes kitaip kepenėlės pasidarys kietos.

5. Sudėkite kepenėles į lėkštę, užpilkite padažo.

6. Patiekite su keptomis bulvėmis.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg