top of page

Kepdama blynus Agnė Jagelavičiūtė prisipažino, kaip atlaiko įkyrių komentatorių laviną

Agnės Jagelavičiūtės rytai prasideda anksti – tai galima pastebėti ir pačios moters socialinėse paskyrose. Nenuostabu: tiek daug dalykų vienu metu daranti karjeristė, mama ir žmona ilgai miegoti sau neleidžia. Be to, Agnė pripažino, kad ir blynų ji sau dažnai valgyti neleidžia, tačiau Alfo Ivanausko pagamintus blynelius su maskarponės sūriu valgė tiesiai iš keptuvės. Jau 14 valandų besitęsiančiuose „Kulinariniuose triukuose“ iš Alfo ir Agnės interviu ėmė ir laidos „Labas rytas“ žurnalistė Eglė, kuriai specialiai Alfas suplakė vaisių kokteilį. Interviu metu Agnė pasakojo apie savo šeimos ir vaiko mitybą, miego režimą ir tai, kas daug kam labai įdomu, tačiau nedrąsu paklausti – sugebėjimą atlaikyti komentatorių laviną socialiniuose tinkluose.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Agne, ar tokie ankstyvi rytai tau įprasti?

Taip, visada keliuosi anksti. Ir ši savaitė labai labai įtempta, daug visko, keliuosi dar neprašvitus.

Esi daugiau vyturys ar pelėda? Gal vaikas pakeitė tavo miego režimą?

Tiesą sakant, vaikas nieko nepakeitė. Buvau ir esu vyturys, esu darbingesnė ryte. Dėl to man pasisekė, nes kai atsirado vaikas, reikėjo keltis 4–5 val. ryto. Mes su vyru esame pasiskirstę: aš mėgstu pailsėti vakare, jis ryte, todėl Leoną prižiūrime pasidalindami.

Ką dažniausiai Leonas valgo?

Visos moterys ir aš tuo tarpu prieš gimdydamos turi daug iliuzijų: „Va, aš savo vaikui tai jau skaniai ir gražiai padarysiu, viskas bus wow.“ Bet tam vaikui atsiradus atsiremi į savo pačios susikurtas sienas. Ieva Mackevičienė yra puikiai pasakiusi, kad kuo ilgiau gamini, tuo mažesnė tikimybė, kad vaikas valgys. Kitas dalykas, jei vaikas kažką vakar valgė su malonumu, tai nereiškia, kad jis tai valgys ir šiandien. Leonas valgo labai paprastą maistą ir tik atskirus dalykus. Jei netyčia ant pomidoro bus prilipęs pipiras, bliaus ir rodys į tą pipirą. Leo patinka visi klasikiniai vaikiški patiekalai: įvairios košės, virtinukai, blynai. Tačiau tie blynai ne tokie, kaip instagrame, toli gražu. Jie būna labai paprasti ir su uogomis ne ant blynų, o visai atskirai (juokiasi).

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ar deriniesi prie vaiko valgydama, ar jis derinasi prie tavęs?

Jei tai savaitgalis, esu įpratusi sau ir vyrui gaminti tarsi tokius angliškus pusryčius. Leono pusryčiai būna kitokie, jis ateina 7 ryto ir jau prašo valgyti. Pamaitinu jį, ir kol sūnus žiūri filmukus, darausi sau ir vyrui. Per savaitę rytas mums visiems prasideda skirtingai. Darbo dienomis vyras sau valgyti darosi pats, tai paprastai būna grikiai ir dešrelės.

„Facebook“ esi garsi ir dėl savo kulinarinės paskyros…

Aš nedariau tos kulinarės paskyros dėl papildomo populiarumo, aš vadinu tai savo kulinariniu dienoraščiu. To nedarau dėl kitų žmonių, tik dėl savęs. Apskritai, kaip tai nuostabu: „Facebook“ suteikia galimybę pasidaryti albumą su aprašu ir datomis. Tai – geriausias iki šiol sukurtas nuotraukų albumas.

Kas tau yra pusryčiai? Ar juos valgai?

Aš, kaip ir daugelis skubančių mamų, dažnai pusryčius praleidžiu ir tik vėliau juos prisimenu. Jei turiu galimybę kelias minutes paskirti pusryčiams, tai ir paskiriu, nes pusryčius valgyti svarbu.

Ar žinai, kas yra košmariškas rytas? Kai niekas nesiseka ir norisi tiek juoktis, tiek verkti?

Jei atvirai, košmariškas rytas mane ištinka kiekvieną savaitę, tikriausiai kaip ir visus (juokiasi). Būna, kad viskas krenta iš rankų, nieko nebespėji, blogiausi dalykai atsitinka paskutinę minutę. Su vaikais taip būna, visos mamos žino.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ar būna rytų, kai nėra, ko apsirengti?

Ne, to nebūna. Ne dėl to, kad turiu daug drabužių. Nesureikšminu to. Visi galvoja, kad į tai kreipiu dėmesį, tačiau aš su sportiniais drabužiais einu į gatvę nesiplovusi galvos. Joks žmogus neprivalo visada būti pasitempęs – pasitempti reikia tada, kai tu pats to nori.

Agne, grįžtant prie socialinių tinklų: kaip atlaikai tokią komentarų laviną?

Šuo ir kariamas pripranta. Pripranti prie to per daug metų ir atlaikai tam tikrą krūvį. Šiaip aš socialiniuose tinkluose bendrauju daug, laikau tai savo darbu. Žmonės labai nustemba, kai jiems atsakau, ypač tada, kai parašo kažką negatyvaus. Kitas dalykas, visi galvoja, kad aš nemandagi. Bet jie paima ir ištraukia kažką iš konteksto. Turiu maždaug 160 tūkstančių mane sekančių žmonių ir šneku su dauguma jų. Ir jei vienu metu tave puola 300–400 žmonių, tai natūralu, kad kažkam atsakysi griežčiau. Aš dažnai tokiems negatyviems komentatoriams sakau, padarom taip: atsistokim prieš kamerą, aš jus apspjausiu, įspirsiu, įžeisiu jūsų mamą, tėtį, vyrą ir vaikus, tada pažiūrėsiu, kaip mandagiai atsakysite man. Tačiau aš žmonių šiaip sau neblokuoju. Blokuoju tada, kai jie nukreipia pokalbį nesąmoninga linkme.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ar tau svarbi kitų nuomonė?

Kitų nuomonė yra tarsi kažkoks pragaras, kuriame dauguma žmonių yra įkalinti. Prieš darydami kažkokį žingsnį, daugelis pagalvoja, ką pagalvos kaimynai, kolegos, tetos, dėdės ir buvę klasiokai. Man svarbi aplinkinių nuomonė, bet stengiuosi, kad mano gyvenimo nereguliuotų tas magiškas žodis „kiti“.

Kuo būtų Agnė Jagelavičiūtė, jei reikėtų atsisakyti to, kas ji yra dabar? Kokią naują veiklą pradėtum?

Iš tiesų aš labai daug dalykų galėčiau daryti, galėčiau atrasti džiaugsmą daugelyje sričių. Labai norėčiau būti stiuardesė – tai vienas iš neišpildytų dalykų gyvenime. Dar galėčiau sakyti balerina, bet tai jau praeity (juokiasi).

Naujausi įrašai

bottom of page